Visszalépés / Közösségek
Csapókerti Pávakör

Helyszín: Csapókerti Közösségi Ház
Időpont: hétfő 15.00–17.00
Vezető neve: dr. Szilágyi Lászlóné

Eredmények: KÓTA népzenei minősítő országos ezüst, 4 alkalommal országos arany, országos arany páva minősítés. Fennállásuk 40. évfordulójára CD-t készítettek.
Alakulás éve: 1969

A népdal szeretete tartja össze a Csapókerti Pávakört. Tagjai mindent megtesznek azért, hogy ápolják a néphagyományokat és felelevenítsék a kevésbé közismert népdalokat. A csoport jelenleg 29 főből áll, nyugdíjas nőkből és férfiakból. Vezetőjük 1977-től dr. Szilágyi Lászlóné.
Törekvésük, hogy sok értékes, feledésbe merült magyar népdalt ismerjenek, tanuljanak meg és stílusosan elő tudják adni az öt népzenei dialektusból válogatva. A Csapókerti Pávakör rendszeres résztvevője a megyei, regionális és országos népzenei találkozóknak. 2011 eleje óta citerakísérettel énekelnek.
Fennállásuk óta sok feledhetetlen élménnyel gazdagodtak. Számtalan emlékezetes fellépésben, versenyzésben, megmérettetésben volt részük. A pávakör tagjai a fellépéseken túl a próbák, szereplések idejére elfelejtik betegségeiket, fájdalmaikat. Lelkileg is támaszt nyújtanak egymásnak.

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2019. Február
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont