Visszalépés / Közösségek
Kenguru Tánccsoport

Helyszín: Csapókerti Közösségi Ház
Időpont: hétfő 16:30 – 19:30, kedd: 15.30-19.30, csütörtök: 15.30-18.00
Vezető neve: Szarvas Ferenc
Alapítás éve: 1993

Céljuk: minél több gyerekkel megszerettetni ezt a látványos, dinamikus, akrobatikus elemekkel díszített táncot; kinevelni olyan versenyzőket, akik a dobogóra állhatnak, akikre büszkék lehetünk.
A sportegyesület 1993-ban alakult Egerben, az akrobatikus rock and roll-ért rajongó és azért tenni is akaró tagok együttműködésével. Egyesületük fő tevékenységi köre az akrobatikus rock and roll oktatása. Több Világbajnoki és Európa Bajnoki döntős párt sikerült kinevelni Szarvas Ferenc irányításával. Egerben nem csak versenyzők nevelődtek, hanem több Világkupát, Világbajnokságot és Nemzetközi versenyt sikerült a Kenguru Tánc- Sportegyesületnek pályázat útján elnyerni és sikeresen megrendezni. Az egyesület 1993-tól több éven keresztül a legeredményesebb rock and roll sportegyesület volt Magyarországon.
A sportegyesület székhelye 2005-től Debrecenben van, ahol új erővel, több éves szakmai tapasztalattal kellett egy már régóta működő sportegyesületet újjáépíteni. Az Egerben maradt versenyzőket a volt tanítványok - akikből jó edzők lettek - készítik fel nap, mint nap a versenyekre.
Az akrobatikus rock and roll, mint versenysportág páros és lányformációs kategóriából áll. A Kenguru Tánc- Sportegyesületben mind páros, mind lányformációs kategóriában vannak versenyzők.

Honlap: http://www.kengururrc.hu/

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2019. Február
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont