Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
BELVÁROSI JAZZPÓDIUM - A SZAKCSI JR. TRIÓ KONCERTJE
DMK Belvárosi Közösségi Háza
2020. Február 27.

JAZZ A PÓDIUMTEREMBEN. A SZAKCSI JR. TRIÓ KONCERTJE

 

Pár évtizede még természetes volt a jazzkedvelők számára, hogy a mai Belvárosi Közösségi Házban, máig közismert nevén az IPK-ban, a műfaj legjobb magyar – és néha kiváló külföldi – képviselői adták egymásnak a „kilincset”. A remek koncertek nemcsak a debrecenieket vonzották, hanem a magyar jazz közönségét is, így szolgálván az igényes „rétegzene” ügyét, a Debreceni Jazznapok közötti időszakokban is.

 

Február 27-én, csütörtökön 19 órától újra felcsendülhet az improvizatív muzsika a patinás pódiumon három olyan magyar kiválóság jóvoltából, akiket a nemzetközi jazzvilág is számon tart. A SZAKCSI JR. TRIÓ koncertjén ifj. Szakcsi Lakatos Béla zongorázik, Lakatos Pecek Krisztián bőgőzik és Balázs Elemér dobol.

 

Ifj. Szakcsi Lakatos Béla:

Édesapja, Szakcsi Lakatos Béla nyomdokain járva, ő is a zongorát választotta hangszeréül. Hattól tizenhat éves koráig klasszikus zenei tanulmányokat folytatott, majd a jazz mellett kötelezte el magát. Így lett Ifj. Szakcsi Lakatos Béla egyike a honi jazzélet legkiemelkedőbb zongoristáinak. Azóta sok híres magyar és külföldi muzsikussal játszott együtt.
Pl: Lakatos Ablakos Dezső, Kőszegi Imre, Pege Aladár, Tony Lakatos, Lakatos Pecek Géza, Tomsits Rudolf, Berkes Balázs, Babos Gyula
Jack DeJohnette, Ed Thigpen, Martin Drew, Marcus Gilmore, Palle Danielsson, John Patitucci, Ravi Coltrane, Lew Tabackin, Chris Potter, Rick Margitza, Gerard Presencer.

Kitűnő muzsikustársaival alkotott triója a magyar jazzélet egyik meghatározó formációja.
 

 

Lakatos Pecek Krisztián:

Bőgőzni 9 éves korában kezdett el. Klasszikus zenét a Tóth Aladár Zeneiskolában tanult, amit később a Bartók Béla Konzervatóriumban folytatott. Bár a trió legfiatalabb tagja, de máris elképesztő eredményeket tudhat maga mögött. 2003-ban megnyerte a Magyar Rádió Jazzversenyét, röviddel utána az unokatestvéreivel alkotott Pecek Lakatos Trióval frenetikus sikert aratott a legendás londoni 606 Clubban. A 30 éves zenész ma a magyar jazzvilág élvonalában hangszerének egyik legkeresettebb muzsikusa.

 

Balázs Elemér:

Balázs Elemér dobosként és zeneszerzőként meghatározó alakja a magyar jazzéletnek. Olyan legendás zenekarok tagja volt és tagja a mai napig, amelyekkel kiemelkedő sikereket arattak. Ilyen például a No-spa zenekar, mellyel harmadik helyezést értek el a brüsszeli Jazz Hoeilaart versenyen 1989-ben és egy évvel később az elsőnek járó díjat hozhatták el a leverkusen-i nemzetközi jazz fesztivál versenyéről. Szép eredményeket értek el a már 30 éve működő és aktív Trio Midnight együttessel is a zeneszerző-zongorista Oláh Kálmánnal és Egri János bőgőssel. Saját együttese, a Balázs Elemér Group 2000 óta működik folyamatosan.

Pat Metheny a világhírű jazzgitáros így nyilatkozott róla: „Elemér, véleményem szerint, az egyik legjobb dobos ma a szakmában. Összehasonlíthatatlan muzikalitással és finomsággal játszik. Képes minden egyes zenei pillanatot olyan figyelemmel hallgatni, olyan kiváló, spontán döntéseket tud a színpadon hozni, amellyel csak növeli zenésztársai játékának minőségét. Kiváló érzékkel nyúl a hangszeréhez. Mindig élvezettel játszom vele, s ugyanilyen örömmel is hallgatom.”

 

Február 27., 19.00

BELVÁROSI JAZZPÓDIUM

A SZAKCSI JR. TRIÓ KONCERTJE

Ifj. Szakcsi Lakatos Béla – zongora

Pecek Lakatos Krisztián – bőgő

Balázs Elemér – dob

Helyszín: Pódiumterem

 

 

BELVÁROSI JAZZPÓDIUM - A SZAKCSI JR. TRIÓ KONCERTJE
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.