Az eseményen résztvevők a nap folyamán különféle színes programokon vehettek részt: megismerkedhettek többek között a jerezi borokkal, sevillai táncokat sajátíthattak el a Debrecenben tanuló Erasmus ösztöndíjas hallgatóktól, valamint flamenco-bemutatót is megtekinthettek.
Andalúziáról tartott elődást D. Borja Leal, a Spanyol Nagykövetség munkatársa. A nap folyamán kétszer is alkalmuk nyílt az érdeklődőknek belekóstolni a spanyol táj ízeibe.
– A paella egy valenciai rizses étel, melyet csirkehússal, vagy a tenger gyümölcseivel is el lehet készíteni. A jammon iberico – más néven ibériai sonka – egy évekig, kizárólag sóban érlelt sonka; a gaspacho pedig egy kimondottan nyári étel, melyet kinn csészéből isznak, és paradicsomból, vízből, ecetből, oliva olajból és fűszerekből áll – tudtuk meg az egyik szervezőtől, Thurzó Annamáriától.
A rendezvény esti fiestával zárul, ahol dél-spanyolországi zenére táncolhatnak a szórakozni vágyók.