Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Magyar Örökség Nap New Brunswick-ban

Debrecen város volt a díszvendége New Brunswick idei magyar napjának. A 49 ezer fős településen jelentős a magyar közösség. Ápolják, és gondozzák a magyar hagyományokat, jóllehet több mint 8000 kilométer választja el őket az anyaországuktól. New Brunswick a cívisvároshoz hasonlóan egyetemi komplexummal rendelkezik, emellett számos kulturális centrum, múzeum kiállításai és programjai járulnak hozzá a pezsgő élethez. New Brunswick és Debrecen idén ünnepli a testvérvárosi kapcsolat 20. évfordulóját.

Ebből az alkalomból június 2-án az Egyesült Államokba utazott a Debreceni Népi Együttes, a debreceni önkormányzat képviseletében pedig Fauszt Zoltán aljegyző és Tóth Andrea, a polgármesteri kabinet vezetője. A küldöttség tagja volt Turi Gábor, a Debreceni Egyetem külkapcsolati igazgatója is, aki az egyetemi könyvtár gyűjteményéből egy 50 rézkarcból álló kiállítási anyagot vitt magával. A kollekció az elkövetkezendő egy évben összesen négy helyszínen lesz látható az Egyesült Államokban. A Debreceni Népi Együttes először vendégszerepelt a tengerentúlon. A táncosok egyórás műsorral készültek, melyben elsősorban tiszántúli táncokat mutattak be. A helyi hagyományőrző csoporttal szoros kapcsolat, és barátság alakult ki az egy hét alatt, így a Bíró Zenekar és a helyi Csűrdöngölő Együttes zenekara, az Életfa közös koncertet is adott.

A Debreceni Népi Együttes nemcsak New Brunswickban mutatta be Tiszántúli híres betyárok című műsorát, hanem Connecticut-ban is, ahol szintén nagyszámú magyar közösség él. A mindennapos fellépések mellett a csoport tagjai látogatást tettek New Yorkban is.

Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.