Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Városrészi családi programok 2013

A sajtótájékoztatón Somogyi Béla alpolgármester visszaemlékezett arra, hogy Debrecenben mindig is voltak hagyományai a gyermeknapokhoz, szüretekhez kapcsolódó közösségi együttléteknek. Mint mondta, van arra igény a társadalomban, hogy a helyi közösségek tartalmasan töltsék el együtt az időt. A város igyekszik forrásokkal is támogatni a programok megvalósítását. Idén ez az összeg eléri az 1, 6 millió forintot.
Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója emlékeztetett arra, hogy a városrészi családi programok sorozata már a hétvégén, május 18-án elkezdődött. Ondódon szép számmal megjelentek a családok és örömteli, hogy nagyon sok fiatal vett részt rajta. A Közép Utcai Óvodában már 19 éve rendeznek ilyen típusú programokat. A Csapókertben, a Liget téren megválasztottuk a pünkösdi királyt és királynét. Nagy öröm és büszkeség a családok számára, amikor láthatják gyermekeiket fellépni a színpadon. Az igazgató elmondta, véleménye szerint „bolond” ember az, aki képtelen kis közösségekben jól érezni magát. Nem csupán az elkövetkező három hétvégén, hanem hét közben, május 22-én is szervezünk gyermeknapi programot a Nagyerdőn, az Ötholdas pagonyban. Jantyik Zsolt kiemelte, a rendezvénysorozat fókuszában nem véletlen, hogy a gyermekek állnak, hiszen a gyermekek a jövő reménységei, és a mi felelősségünk, hogy megszületnek-e, és ha, igen, milyen minőségben élik majd le az életüket.
Szőnyi Sándorné, a Debreceni Művelődési Központ szakmai igazgatóhelyettese rámutatott, hogy a városrészi családi programok a civil szervezetekkel karöltve szoros partnerségben valósulnak meg. A közreműködők ingyen lépnek fel.
Jantyik Zsolt egyebek mellett felhívta a figyelmet a Debreceni Művelődési Központ szervezésében megvalósuló Napsugár nyári táborokra, amelyek 8 turnusban 6 helyszínen 15 féle táborba várják a gyerekeket a június 17 – augusztus 9-ig tartó időszakban.
Somogyi Béla alpolgármester a táborok kapcsán kiemelte azok manuális készségfejlesztő hatását, hiszen, mint mondta, az iskolai rendszerben nincsen arra lehetőség, hogy a gyerekek olyan intenzíven fejlesszék kézügyességüket, mint egy-egy egyhetes táborban reggel 9-től délután 5 óráig. Akinek fejlett a kézügyessége, az visszahat a szellemi potenciáljára is.
Szőnyi Sándorné a városrészi gyermeknapokhoz visszakanyarodva hozzáfűzte, hogy valamennyi helyszínen lesznek kézműves játszóházak, ahol csak természetes anyagok felhasználásával dolgoznak a gyerekek. A részvétel ingyenes. A rendezvénysorozat értéke, hogy olyan településrészekre is eljutunk, ahol bizony sok esetben buszjegyre sem telik, és a gyerekeknek ez az egyetlen esélyük a tartalmas közösségi együttlétre. Valamennyi helyszín más-más karakterrel rendelkezik. Más egy gyermeknap Józsán, a Józsaparkban, más az Újkertben, a lakótelep kellős közepén és megint más Dombostanyán, vagy a Gáspár György-kertben, ahol egy bolt udvara ad otthont az eseményeknek. A cél az, hogy bárhol élünk Debrecenben, jól érezzük magunkat benne.

Debrecen, 2013-05-21
 

Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2021 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.