Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
A Debreceni Népi Együttes sikerrel vendégszerepelt Törökországban

Ez év májusának utolsó hetében a debreceni táncosok a Márvány-tengeren is átkelve, Bursa város magániskolájának invitálására érkeztek a helyi gyermektánc fesztiválra, melyen Magyarországon kívül Koszovó, Kirgizisztán és Románia vett részt a török tánccsoportokkal együtt. Az ötnapos rendezvény alatt a csoport számos helyszínen lépett fel, így tengerparton, plázában, gigantikus színházteremben, ahol a szilágysági és hortobágyi koreográfiáit nagy sikerrel mutatta be. A magyar lányok dinamikus forgása, a fiúk látványos botforgatása több ezer török néző elragadtatását vívta ki.
Az előadásokon kívül a szervezők rengeteg programról gondoskodtak; ám Bursa és Mudanya város nevezetességeinél, nemzeti parkokban, bazárban, szultánok sírboltjainál tett kirándulásokon kívül a legemlékezetesebb alkalmak a török gyerekekkel eltöltött szabadfoglalkozások voltak.  A napsütéses késő délutánokba nyúló kapcsolatteremtő programok után a gyerekek egyenként, a „fogadott családjuk” segítségével tovább ismerkedhettek a török szokásokkal. 
Az együtt töltött napokban minden debreceni táncos felejthetetlen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott. A szeretetteljes kapcsolatoknak köszönhetően a visszaúton mindenkiben ugyanaz a gondolat fogalmazódott meg: Ide bizony jó lenne visszatérni!
 


 

A Debreceni Népi Együttes sikerrel vendégszerepelt Törökországban
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2021 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.