Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
NAPSUGÁR NYÁRI TÁBOROK

A Debreceni Művelődési Központ ebben az éveben is meghirdeti nagy sikerű Napsugár nyári táborait az Újkerti, Csapókerti, Homokkerti, Józsai, Kismacsi, Nagymacsi, Ondódi Közösségi Házakban és a Tímárházban. 24 turnusban 16 féle tábort szervezünk.

A Debreceni Művelődési Központ 2015. évi táborai 

Újkerti Közösségi Ház
Napsugár táborok 
4032 Debrecen, Jerikó u. 17-19., tel./fax: (52) 439-866
E-mail: ujkertkh@debrecenimuvkozpont.hu

Június 22–26. 
NÉMÓ ÚSZÓTÁBOR
Táborvezető: Szilágyi Katalin
Úszómester: Kántorné Gyöngyi
A DMK Újkerti Közösségi Házban az úszótábor hagyományosan a legkedveltebb nyári programok egyike. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tábort ajánljuk minden vizet kedvelő, úszni tudó, vagy nem tudó 6-12 éves gyermeknek. Az oktatást a gyermekek tudás szintjéhez igazítjuk. Minden délelőtt másfél óra úszásoktatás zajlik játékos vízi mozgással, képzett úszómesterrel a Vénkerti tanuszodában. Délutánonként különböző szabadidős tevékenységeket folytatunk, kirándulunk, kézműveskedünk, mozizunk, szabadtéri játékokat játszunk.
Ára: 18.000.-

Június 29. – július 3.
FAZEKAS TÁBOR
Táborvezető: Éles Gergő 
A Fazekas táborunk néhány éves kihagyás után három éve megújult. A DMK Újkerti Közösségi Házban működő fazekas műhelynek köszönhetően az 5-14 éves korú gyerekek kiváló szakember segítségével betekintést nyerhetnek a fazekas mesterség világába. A tábor résztvevői délelőtti foglalkozás keretében megismerkedhetnek az agyagozás alapvető technikáival, különböző agyagtárgyakat készíthetnek és kipróbálhatják a korongozást. Délutánonként szabadfoglalkozás keretében kézműveskedünk, kirándulunk és különböző szabadtéri játékokat játszunk.
Ára: 16.000.-

Július 6–10.
FESTŐTANODA KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR
Táborvezető: Tarnóczi József
A Festőtanoda képzőművészeti tábor egy újszerű kezdeményezés a DMK Újkerti Közösségi Házban. A Festőtanoda Képzőművészeti Szakkör hosszú évek óta működik Tarnóczi József vezetésével, aki az idén, a már 70. évéhez közelítő Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör és Szabadiskola vezetője. Felmerült az igény a tagok és sok szülő részéről, hogy egy táborban is szívesen részt vennének. A 6-18 éves korú gyerekek és fiatalok a tábor során kiváló szakember segítségével sajátíthatják el a festészet és a rajz alapvető technikáit. A szakmai foglalkozásokra délelőtt kerül sor, délutánonként különböző kézműves foglalkozásokat, kirándulásokat és szabadtéri játékokat játszanak, majd egy kiállítással zárjuk a tábort. 
Ára:18.000.-

Július 13–17.
KALANDO-ZOO TERMÉSZETBARÁT TÁBOR
Táborvezető: Gyulavári Attila
A régi Állatbarát tábor egy sokkal izgalmasabb és kalandosabb táborrá alakult át, amelyet 5 éves kortól ajánlunk az állatok iránt érdeklődő és természetkedvelő gyermekeknek. A tábor célja a környezeti nevelés, amely által a gyermekek közvetlenül, játékosan, tapasztalat útján ismerik meg az állatok, a növények világát és környezetüket. A csoport délelőttönként érdekes szakmai foglalkozásokon vehet részt, ahol nap, mint nap, különböző szakemberek segítségével közelebbről is megismerhetik a Botanikus kertet, a vízi élővilágot, az Állatkert és a Nagyerdő élővilágát. Délutánonként szabadidős foglalkozásokra kerül sor: kézműveskedünk, kirándulunk, szabadtéri játékokat játszunk, mozizunk.
Ára: 18.000.-

Július 20–24.
CSICSERGŐ- NÉPTÁNC és NÉPI KÉZMŰVES TÁBOR
Táborvezető: Veres Tamásné Hercz Beáta
2015-ben 3. alkalommal szervezzük meg a néptánc tábort, amelyet 6-14 éves korú gyermekeknek ajánlunk. Azoknak, akik kedvet éreznek a Kárpát-medence, illetve szűkebb hazánk táncainak (nyírségi táncok) megismerésére, gyermekjátékok, népdalok, népi ügyességi játékok (bothajítás, botrúgás, csülközés, méta…) elsajátítására, népi kézműves foglalkozások megismerésére, kipróbálására. A szakmai foglalkozásokat délelőtt tartjuk. Délutánonként kirándulunk, kézműveskedünk, mozizunk, szabadtéri játékokat játszunk.
Ára: 16.000.-

Július 27–31.
TŰZZOMÁNC TÁBOR – DMK Újkerti Közösségi Háza Tűzzománc szakköre részére
Táborvezető: Bobonkáné Papp Antónia
Hosszú évek után, a feltételek javulásával (új kemence) tűzzománc tábort szerveztünk az elmúlt évben Bobonkáné Papp Antónia vezetésével. A nagy érdeklődésnek és sikernek köszönhetően a tábort ebben az évben is megszervezzük a DMK Újkerti Közösségi Háza Tűzzománc Szakköre részére. 


Homokkerti Közösségi Ház 
nyári táborai
4030 Debrecen, Szabó Kálmán u. 68., tel.: (52) 535-166
E-mail: homokkertikh@debrecenimuvkozpont.hu

Június 22–26. és június 29.–július 3.
KIDS CLUB ANGOL NYELVI TÁBOR 
Angol nyelvi tábor ovisoknak, kisiskolásoknak. Vidám nyelvtanulás, nyári témák angolul, képességfejlesztés, mozgásos játékok, vetélkedők és sok-sok meglepetés.
Ára: 25.000.-

Július 6–10.
KUTYA JÓ TÁBOR - kutyás mesetábor 
Ismerkedés a terápiás kutyák munkájával, melyben Mango és Gordon kutyusok is segítenek. Nedves kis orrukat összedugva izgalmas dolgon törik a buksijukat. A kutya jó tábor 7-13 éves gyerekeket vár. 
Ára: 20.000.-

Július 13–17.
KALANDOZÁS AZ INDIÁNOK FÖLDJÉN 
7-13 éves gyerekek részére ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni az indián kultúrával. Felépül az indián sátor, törzsfőnököt választunk, kézműveskedünk és még számtalan izgalmas kaland vár. 
Ára: 20.000.-


Csapókerti Közösségi Ház
nyári tábora
4033 Debrecen, Süveg u. 3. tel.: (52) 411-016, (52) 541-321
E-mail: csapokertikh@debrecenimuvkozpont.hu  

Június 22–26.
LÁDAFIA GYEREKTÁBOR
Életkor: 7-12 év
A tábor célja, hogy megismertesse a résztvevőket a hagyományos kézműves technikákkal, azokat a mai kor szellemiségéhez igazítva. Központi szerepet kap az újrahasznosítás fogalma, a fenntarthatóság értelmezése, a környezettudatos gondolkodás erősítése. 
A táborban megismerkedünk olyan népi- és sportjátékokkal, melyek lehetőséget teremtenek a szabadban végzett mozgásra, a csapatban való együttműködésre. Egyszerű, nagyrészt a természetben is fellelhető anyagokat felhasználva készítünk játékokat és használati tárgyakat, amikből a tábor végén „kipakolást” rendezünk a szülők számára egy közös játékkal egybekötve. A gyermekek számára 7.30-16.30 között biztosítunk felügyeletet.
Ára: 15.000 Ft / fő


Józsai Közösségi Ház
nyári tábora
4225 Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9., tel.: (52) 386-137
E-mail: jozsaikh@debrecenimuvkozpont.hu

Július 6–10. 
HANGSZERVARÁZS ZENETÁBOR
Táborvezető: Magyari Ágnes zenepedagógus
Korhatár: 7- 14 éves korig
Szeretnél megtanulni népi hangszeren játszani, vagy esetleg már rendelkezel valamilyen zenei előképzettséggel? Akkor itt a lehetőséged, hogy a citerázás és a furulyázás rejtelmeit elsajátítsd. A Józsai hangszervarázs zenetáborban most alkalmad nyílik megismerkedni a népi hangszerek és a népzene világával!
Ha velünk tartasz a Józsai hangszervarázs zenetáborba, akkor a hangszeres oktatás és népdaltanulás mellett játékos zenei vetélkedőn, viselet és zenekari bemutatón, gyermekkoncerten, táncházon is részt vehetsz. A táborban a népzene világa mellett elkalauzolunk a környék nevezetességeihez: a Zeleméri templomromhoz, a józsai templomromhoz és a Tócó – patakhoz. Az erdei séta, a játékos vetélkedők, a labdajátékok a patak partján és a kézműves foglalkozások is biztosan kedvedre lesznek.   
Ha te is szeretnél részese lenni a nyári tábornak és sok szép emlékkel akarod gazdagítani a szünetedet, akkor itt a lehetőség, hogy jelentkezz! 
A zenei előképzettség nem feltétel! Jelentkezési határidő: 2015. június 19.
Ára: 15.000.-


Kismacsi Közösségi Ház
nyári táborai
4002 Debrecen-Kismacs, Napraforgó u. 16., tel.: (52) 716-698,
E-mail: kismacskh@debrecenimuvkozpont.hu

Június 16–20. (kedd-szombat); június 22–26. (hétfő-péntek); 
június 29.–július 3. (hétfő-péntek) 
NAPRAFORGÓ Tenisztábor
Táborvezető: Győrfi Imre teniszoktató, testnevelő tanár
A Kismacsi Közösségi Ház az idén is meghirdeti nagysikerű TENISZ táborait. Három
turnusban várjuk a gyerekeket, fiatalokat.
A táborba 7-18 éves korig jelentkezhetnek az érdeklődők. Várjuk azok jelentkezését, akik most szeretnék elsajátítani a teniszjáték alapjait és azokét is, akik már jártasak a különféle játéktechnikákban és ismerik a szabályokat.
Elsajátítják a tenisz alapfokú ismereteit. Megtanulják a tenyeres-fonák ütést, az adogatást, a teniszjáték alapelvető szabályait.
Az alapütésekből a játszható további ütéseket tanulják meg, továbbá technikai és taktikai elemeket is gyakorolnak. Megismerik és elsajátítják a játékvezetés, jegyzőkönyvvezetés szabályait is.
Kellemes környezetben, napi 4x60 perces edzésen vesznek részt felváltva, salakpályán és keménypályán.
Az oktatás párhuzamos csoportokban történik, külön kezdő és haladó csoportban, magas szakmai képesítésű edzők irányításával.
Minden táborozó részére felszerelést is biztosítunk.
Kísérő programként kézműves foglalkozásokon, játszóházakban alkothatnak a gyerekek.
Napi háromszori étkezést biztosítunk.
Ára: 21.000.- 

Július 6–10.
MAKK MARCI ÉLETMÓD TÁBOR
A Kismacsi Közösségi Ház életmód tábort hirdet 8 -12 éves gyermekek számára.
A tábor célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban ismerjék meg az egészséges életmód alapjait. 
Gyermekkorban, alakulnak ki a lényeges életmódbeli szokások, amelyek nagymértékben befolyásolják és hozzásegítik őket egy teljes és egészséges felnőttkorhoz. Egy hét alatt a gyerekek olyan szemlélettel ismerkednek meg, amelyet később egész életükben hasznosíthatnak.  
A táborban különféle mozgásos tevékenységet is ajánlunk a résztvevőknek.
Napi háromszori étkezést biztosítunk.
Részvételi díj: 21. 000 Ft/fő 

 

Nagymacsi Közösségi Ház
nyári tábora
4063 Debrecen-Nagymacs, Kastélykert u. 39. 
E-mail: nagymacsikh@debrecenimuvkozpont.hu

Június 22–26. 
BIBLIAI VAKÁCIÓS TÁBOR
Negyedik esztendeje szervezzük általános iskolás gyermekek részére a BIBLIAI VAKÁCIÓS TÁBORT. A gyermekek délelőttönként játékos hitoktatáson vesznek részt. Délután sport, kézműves foglalkozásokat, játékos vetélkedőket ajánlunk számukra. A tábort a Debrecen – Ondód - Macs egyházközösség szervezi és csak nagymacsi illetőségű gyermekek vehetnek rajta részt.
A tábor ingyenes. Táborvezető: Ráczné Veres Sára lelkész


Ondódi Közösségi Ház
nyári tábora
4002 Debrecen – Ondód, Kádár dűlő 61./c
E-mail: uj.judit@debrecenimuvkozpont.hu 

Június 22–26. 
ÜGYES KEZEK KÉZMŰVES TÁBOR
Táborunkba azokat a 8-14 éves, alkotó kedvű és játszani szerető gyerekeket, fiatalokat várjuk, akik különféle képzőművészeti és kézműves technikákat szeretnének megismerni és kipróbálni.
Olyan tevékeny kedvű gyerekeknek ajánljuk ezt a tábort, akik örömüket lelik az alkotásban és új ismeretekre is szert szeretnének tenni. A résztvevők minden nap más és más technikával ismerkednek meg.
A foglalkozások közötti időben mozgásos, sportjátékok kipróbálására is lehetőség van.
Napi háromszori étkezést biztosítunk.
Részvételi díj: 15. 000.- Ft/fő


Tímárház- Kézművesek Háza 
nyári táborok
4026 Debrecen, Nagy Gál István u. 6., tel.: 52/ 321-260 és 06 (30) 618 9767
E-mail: timarhaz@debrecenimuvkozpont.hu

Június 22–26., július 6–10., július 13–17., július 27–31.
HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPMŰVÉSZETI KÉZMŰVES TÁBOR
Táborvezető: Mátrai- Nagy Andrea 
Táborunkban a gyermekek a legkülönfélébb kézműves mesterségekkel ismerkedhetnek meg a Tímárházban dolgozó Népi Iparművészek segítségével. Naponta más-más technikát próbálhatnak ki, így többek között elmélyülhetnek a fazekasság rejtelmeiben, kipróbálhatják a szűrrátét-készítést, bőrözést, batikolást, gyöngyfűzést, nemezelést, mézeskalácsos mesterséget. A csütörtöki napon kirándulást szervezünk a Hunor és Magor Hagyományőrző Egyesület birtokára, ahol kellemes, fajátékokkal teli környezetben lehetőség nyílik a lovarda megtekintésére, lovaglásra, és aki kedvet érez hozzá, kipróbálhatja az íjászkodást is. 
Részvételi díj: 17.000.-Ft/fő

Július 20–24.
FAZEKAS TÁBOR
Táborvezető: Terdik Angéla fazekas Népi Iparművész 
Fazekas táborunk az agyag számtalan felhasználási lehetőségéből nyújt ízelítőt. A táborozók megismerkednek a felrakásos és épített edénykészítési technikákkal, ezek változatos díszítési módjaival, valamint kipróbálhatják a korongozást is. Valamennyi használati és dísztárgyat, melyet a tábor ideje alatt készítenek kiégetünk, mely által örök darabokká válnak készítőik számára. Amennyiben a tábor után kedvet éreznek a mesterség alaposabb megismeréséhez, ősszel induló fazekas szakkörünkben folytathatják tudásuk elmélyítését. A csütörtöki napon kirándulást szervezünk a Hunor és Magor Hagyományőrző Egyesület birtokára, ahol kellemes, fajátékokkal teli környezetben lehetőség nyílik a lovarda megtekintésére, lovaglásra, és aki kedvet érez hozzá, kipróbálhatja az íjászkodást is. 
Részvételi díj: 17.000.-Ft/fő

Június 29.–július 3. 
TÖRTÉNELMI HAGYOMÁNYÖRZŐ TÁBOR
Táborvezető: Kósa Sándor 
Hagyományőrző táborunk ideje alatt a résztvevő gyerekek megismerhetik a középkor rejtelmekkel teli világát. A Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület tagjai bemutatják a korabeli fegyvereket, használati tárgyakat és öltözködési módokat, valamint a kor jellegzetes táncait. Fiúk és lányok egyaránt érkezhetnek a táborba, mivel programunk külön foglalkozást biztosít számukra. A lányok elsősorban a művészetek, a kézművesség világába nyernek betekintést, de ott van programjaik között a testmozgás is, akár egy igazi középkori udvarhölgy esetében. Míg a fiúk elsősorban a középkor lovagi világának apródképző intézményéből vett feladatokkal és tevékenységgel fejlesztik képességeiket.
Részvételi díj: 17.000.-Ft/fő

 

 

 

 

 

 

 

 


 

NAPSUGÁR NYÁRI TÁBOROK
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.