Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
CÍVIS HAGYOMÁNY A KUNSÁGBAN

A Debreceni Értéktár 2015. szeptember 24-én a Kisújszállási Értéktár Bizottság meghívásának eleget téve mutatkozott be népművészeti kiállítással a város polgármesteri hivatalának dísztermében.

A meghívás apropóját az adta, hogy a Debreceni Értéktár kapcsolatokat kíván kiépíteni a régió más városaiban működő, hasonló feladatot ellátó bizottságokkal, így elsőként a Kunság egyik jelentős városára, Kisújszállásra esett a választás, melynek Értéktár Bizottságát ez év februárjában invitálta meg egy bemutatkozó kiállításra a Debreceni Művelődési Központ Tímárházába.
Az akkor nagyszerűen sikerült kiállítás és meleg baráti fogadtatás inspirálta vendégeinket arra, hogy fél évvel később a „Kivilágos-kivirradtig” elnevezésű kun fesztiválra viszonthívják a Debreceni Értéktárat, lehetőséget adva arra, hogy bemutassa Debrecen város értékeit, különös tekintettel annak népművészeti, kulturális elemeire.
A kiállítás megnyitóján a résztvevőket Kecze István polgármester köszöntötte, valamint Dr. Tóth Albert, a Kisújszállási Értéktár Bizottság elnöke, Kisújszállás díszpolgára fogalmazta meg a bemutató mottóját.
A köszöntő elhangzása után Debrecen város képviseletében Dr. Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke nyitotta meg a kiállítást, Mátrai-Nagy Andrea Bíborka etnográfus, az Értéktár titkára pedig rövid tárlatvezetést tartott.

A megnyitót követő baráti találkozón a kapcsolatok további bővítéséről, az együttműködés elmélyítéséről és a közeljövőben történő fejlesztéséről hangzottak el javaslatok.

 

CÍVIS HAGYOMÁNY A KUNSÁGBAN
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.