Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
A DMK MŰVÉSZETI CSOPORTJA, A DEBRECENI NÉPI EGYÜTTES LETT A LEGJOBB!

Az 50 éves Debreceni Virágkarneválon a művészeti csoportok legjobbjának a Debreceni Művelődési Központ Homokkerti Közösségi Házában működő Debreceni Népi Együttest választották a karnevál tiszteletbeli nagykövetei. A művészeti csoport a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű vázáját kapta.

A díjat a győztesnek Papp László, Debrecen polgármestere és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adta át a Nagyerdei Stadionban, a Karneváléj című gálaműsorban.

A Debreceni Népi Együttes a Debreceni Művelődési Központ egyik kiváló közössége, amely tagegységében, a Homokkerti Közösségi Házban (Szabó Kálmán u. 68.) biztosítja a fellépésekre való stabil felkészülést hat csoportban.  

A művészeti csoportok legjobbjának választott Debreceni Népi Együttes hazai és külföldi néptánctalálkozók rendszeres résztvevője. Az együttes 1950 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy összegyűjtse és műsorában feldolgozza Hajdú-Bihar megye hagyományait, az alföldi magyar néphagyományokat, dalokat, táncokat. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe díjjal, megyei Príma díjjal is büszkélkedhet. Az együttes alapítója és 1993-ig vezetője dr. Béres András néprajzkutató, koreográfus volt. Jelenlegi művészeti vezetői Veres Tamásné Hercz Beáta és Hercz Vilmos, a Népművészet Ifjú Mesterei.

Az ő örömük a Debreceni Művelődési Központé is. Az ilyen sikerekből látszik, hogy intézményünknek érdemes volt annyi éven keresztül anyagi és szakmai segítséget nyújtani művészeti csoportjainak.  

 

A DMK MŰVÉSZETI CSOPORTJA, A DEBRECENI NÉPI EGYÜTTES LETT A LEGJOBB!
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.