Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
NAPSUGÁR NYÁRI TÁBOROK 2017

A Debreceni Művelődési Központ ebben az évben is meghirdeti nagysikerű Napsugár nyári táborait az Újkerti, Csapókerti, Homokkerti, Józsai, Kismacsi, Nagymacsi, Ondódi Közösségi Házakban és a Tímárház – Kézművesek Házában. 26 turnusban 16 féle tábort szervezünk. A nyári szünetüket töltő gyerekeket tenisz, báb, kézműves, tűzzománc, hagyományőrző népművészeti kézműves, úszó, haditorna, bibliai, képzőművészeti, természetbarát, fazekas, néptánc, vadászgörény, jóga táborokba várjuk. Célunk, hogy hozzájáruljunk a gyerekek tartalmas, értelmes nyári szabadidős tevékenységének eltöltéséhez.  Táborainkba az iskolai tanév végeztével, június 19-től egészen augusztus 25-ig várjuk az érdeklődőket.   
Táborkezdéskor a szülők számára rövid, átfogó tájékoztatást adunk. A tábor díja magában foglalja a szakmai programokat, az alapanyagokat és a napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna), valamint a kirándulások költségét.
A részvételi díj befizetésének határideje: legkésőbb a tábor indulását megelőző héten csütörtökig. A szülőket minden estben kérjük, hogy feltétlenül tudassák, ha gyermekük gyógyszert szed, vagy valamilyen (nem fertőző) betegségben szenved. Táborainkban 7.30-tól 16.30-ig gondoskodunk a gyermekekről.
A gyerekeket csak szülővel, vagy az ő írásos engedélyével engedjük haza.


DMK ÚJKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Június 26–30.
NÉMÓ ÚSZÓTÁBOR
A nagy érdeklődésnek köszönhetően a tábort ajánljuk minden vizet kedvelő, úszni tudó, vagy nem tudó 6-12 éves gyermekeknek. Az oktatást a gyermekek tudás szintjéhez igazítjuk. Minden nap másfél óra úszásoktatás zajlik játékos vízi mozgással, képzett úszásoktatatóval a Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola uszodájában.  Délutánonként különböző szabadidős tevékenységeket folytatunk, kirándulunk, kézműveskedünk, mozizunk, szabadtéri játékokat játszunk.
Bővebb információ kérhető Borsányi Ágnes művelődésszervezőtől a borsanyi.agnes@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 30/663-3869
Ára: 18.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház
        

Június 26–30., 8.00–13.00
TŰZZOMÁNC TÁBOR
Hosszú évek után, a feltételek javulásával (új kemence) tűzzománc tábort szervezünk Bobonkáné Papp Antónia művésztanár vezetésével.
Bővebb információ kérhető Borsányi Ágnes művelődésszervezőtől a borsanyi.agnes@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 30/663-3869
Ára: 10.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház


Július 3–7.
FESTŐTANODA KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR
A Festőtanoda Képzőművészeti Szakkör hosszú évek óta működik Tarnóczi József vezetésével, aki az idén, a már 70. évéhez közelítő Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör és Szabadiskola vezetője is.  A 6-18 éves korú gyerekek és fiatalok a tábor során a kiváló szakember segítségével elsajátíthatják a festészet és a rajz alapvető technikáit. A szakmai foglalkozásokat délelőtt tartjuk, délutánonként különböző kézműves foglalkozásokat szervezünk, kirándulunk, szabadtéri játékokat játszunk, valamint egy kiállítással zárjuk a tábort.
Bővebb információ kérhető Szabó Katalin művelődésszervezőtől a szabo.katalin@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 30/756-9265
Ára: 18.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház


Július 10–14.
FAZEKAS TÁBOR
A DMK Újkerti Közösségi Házában működő fazekas műhelynek köszönhetően az 5-14 éves korú gyerekek kiváló szakember segítségével betekintést nyerhetnek a fazekas mesterség világába. A tábor résztvevői délelőtti foglalkozás keretében megismerkedhetnek az agyagozás alapvető technikáival, különböző agyagtárgyakat készíthetnek és kipróbálhatják a korongozást. Délutánonként szabadfoglalkozás keretében kézműveskedünk, kirándulunk és különböző szabadtéri játékokat játszunk.
Bővebb információ kérhető Borsányi Ágnes művelődésszervezőtől a borsanyi.agnes@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 30/663-3869
Ára: 16.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház

 
Július 17–21.
CSICSERGŐ NÉPTÁNC ÉS NÉPI KÉZMŰVES TÁBOR
A tábort 6-14 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik kedvet éreznek a Kárpát-medence, illetve szűkebb hazánk táncainak (nyírségi táncok) megismerésére, gyermekjátékok, népdalok, népi ügyességi játékok (bothajítás, botrúgás, csülközés, méta, stb.) elsajátítására, népi kézműves foglalkozások megismerésére, kipróbálására. A szakmai foglalkozásokra délelőtt kerül sor. Délutánonként szabadidős foglalkozás keretében kirándulunk, kézműveskedünk, mozizunk, szabadtéri játékokat játszunk.
Bővebb információ kérhető Tasnádi-Némethi Melinda művelődésszervezőtől a nemethi.melinda@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 20/249-6721
Ára: 16.000 Ft
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház


Július 24–28.
KALANDO-ZOO TERMÉSZETBARÁT TÁBOR
A régi Állatbarát tábor egy sokkal izgalmasabb és kalandosabb táborrá alakult át, amelyet 5 éves kortól ajánlunk az állatok iránt érdeklődő és természetkedvelő gyermekeknek. A tábor célja a környezeti nevelés, amely által a gyermekek közvetlenül, játékosan, tapasztalat útján ismerik meg az állatok, növények világát és környezetüket. A csoport délelőttönként érdekes szakmai foglalkozásokon vehet részt, ahol nap, mint nap, különböző szakemberek segítségével közelebbről is megismerhetik a Botanikus kertet, a vízi élővilágot, az állatkert és a Nagyerdő élővilágát. Délutánonként szabadidős foglalkozásokra kerül sor: kézműveskedünk, kirándulunk, szabadtéri játékokat játszunk, mozizunk.
Bővebb információ kérhető Szabó Katalin művelődésszervezőtől a szabo.katalin@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 30/756-9265
Ára: 18.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Újkerti Közösségi Ház


DMK NAGYMACSI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Június 26–30.
BIBLIAI VAKÁCIÓS TÁBOR
A Debrecen- Ondód- Macsi Református Egyházközség szervezésében. A gyermekek délelőttönként játékos hitoktatáson vesznek részt. Délután sport tevékenységeket, kézműves foglalkozásokat, játékos vetélkedőket ajánlunk, a csak nagymacsi illetőségű gyerekek számára.  A tábor ingyenes.
Bővebb információ kérhető Both Erna művelődésszervezőtől a both.erna@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen és Ráczné Veres Sára lelkészasszonytól a 30/519-1338-as telefonszámon.  
Helyszín: DMK Nagymacsi Közösségi Ház


DMK KISMACSI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Június 19–23.; június 26–30.; augusztus 21–25.
NAPRAFORGÓ TENISZTÁBOR     
A táborba szeretettel várjuk azokat a 6-18 éves gyermekeket, akik még csak most ismerkednének a tenisszel és azokat is, akik már rendszeresen űzik ezt a sportot. A csendes, falusias hangulatú környezetben, időjárástól függően salak-, aszfaltpályán és teremben folynak a gyermekek tudásszintjéhez igazított edzések. A kezdő és haladó résztvevők külön csoportban edzhetnek, naponta kétszer másfél, illetve két órában.
Bővebb információ kérhető Burai Luca művelődésszervezőtől a burai.luca@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Táborvezető: Almási Ádám (20/599-29-66, almasiadam94@gmail.com)
Ára: 22.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Kismacsi Közösségi Ház


Július 24–28.
BIBLIAI VAKÁCIÓS TÁBOR  
A gyermekek délelőttönként játékos hitoktatáson vesznek részt. Délután sport, kézműves foglalkozásokat, játékos vetélkedőket ajánlunk számukra. A tábort a Debrecen – Ondód - Macs egyházközösség szervezi és csak kismacsi illetőségű gyermekek vehetnek rajta részt. A tábor ingyenes. Táborvezető: Ráczné Veres Sára lelkész
Bővebb információ kérhető Burai Luca művelődésszervezőtől a burai.luca@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen és Ráczné Veres Sára lelkészasszonytól a 30/519-1338-as telefonszámon.  
Helyszín: DMK Kismacsi Közösségi Ház


DMK JÓZSAI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Június 26–30.
JÁTÉKOS JÓGA ÉS MOZGÁSFEJLESZTŐ TÁBOR
A jóga a testi-lelki harmónia megőrzésének jól bevált eszköze. A táborban játékosan sajátítjuk el a jóga alapjait és alkalmazzuk annak módszereit (helyes légzés, testmozgás, lazítás). Ennek szellemében a gyermekek mozgásfejlesztő és önismereti foglalkozásokon vehetnek részt. Mindezt a korosztály igényeihez, sajátosságaihoz alakítva. Ügyességi játékok, mese, zene, rajzolás, igényes kézműves foglalkozások, szabadtéri játékok, szekerezés, erdei kirándulás - mind részét képezik a tábornak.
A gyermekek a táborban rengeteg élménnyel és pozitív életszemlélettel gazdagodhatnak. A programok színvonalát képzett szakemberek közreműködése biztosítja. A tábort 5-12 éves korosztálynak ajánljuk. Napi háromszori étkezést biztosítunk.
Táborvezető: Burján Enikő szociálpedagógus, rekreációs sportoktató.
Bővebb információ kérhető Nagy Mária művelődésszervezőtől a nagymaria@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 30/566-0252
Ára: 15.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Józsai Közösségi Ház


DMK TÍMÁRHÁZ – KÉZMŰVESEK HÁZA

Július 3–7., július 17–21., július 24–28.,  
HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPMŰVÉSZETI KÉZMŰVES TÁBOR
Az idei táborunkban a magyar népmesék világába kalauzolunk el benneteket. Naponta más-más mesével ismerkedhettek meg, amelyhez különböző kézműves foglalkozások és vetélkedők kapcsolódnak. A foglalkozások során különböző technikák alkalmazásával készítjük el a mesék egyes szereplőit. Így többek között elmélyülhettek a fazekasság rejtelmeiben, kipróbálhatjátok a nemezelést, szövést, körmöcskézést, különféle fonásokat, rongybaba-, népi játékszer, sárkánykészítést, bőrözést. Minden csütörtökön kirándulunk. Idén Pocsaj lesz az úti cél, ahol Sinka Miska tanyáján vendégeskedünk. Kenyeret dagasztunk, szekerezünk, helyi népdalokkal ismerkedünk meg, valamint kézműves foglalkozáson veszünk részt.
Táborvezető: Mátrai- Nagy Andrea
Bővebb információ kérhető a matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 30/618-9767
Ára: 20.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Tímárház – Kézművesek Háza


Július 10–14.
FAZEKAS TÁBOR
Fazekas táborunk az agyag számtalan felhasználási lehetőségéből nyújt ízelítőt. Megismerkedhettek a felrakásos és épített edénykészítési technikákkal, ezek változatos díszítési módjaival, valamint kipróbálhatjátok a korongozást is. Valamennyi használati és dísztárgyat, melyet a tábor ideje alatt készítetek, kiégetünk, mely által örök darabokká válnak számotokra. Csütörtöki napon a Népművészeti Kézműves Táborhoz hasonlóan Pocsaj lesz az úti cél. Szabadidőben játékos vetélkedőkön vehettek részt.
Táborvezető: Terdik Angéla fazekas Népi Iparművész
Bővebb információ kérhető a matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 30/618-9767
Ára: 19.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Tímárház – Kézművesek Háza


DMK Homokkerti Közösségi Ház

Június 19–23.
HOMOKKERTI ÉLMÉNYVARÁS TÁBOR – Közösségi játékgalaxis gyerekeknek
A tábor célja, hogy a gyermekek tapasztalják meg a közösségi lét kreatív, élménydús formáit. Eközben új ismeretekre, élményekre, barátokra tehetnek szert. A tábor ideje alatt lesz kemencés program, horgászat, strandolás a Kerekestelepi fürdőben, kézműveskedés, filmnézés, közösségi játékok, valamint egyéb meglepetések.
Bővebb információ kérhető Miklós László művelődésszervezőtől a miklos.laszlo@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 20/337-5985
Ára: 17.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Homokkerti Közösségi Ház


Június 26–30.
MÁTYÁS KIRÁLY FEKETE SEREGE
A tábor célja a hagyományőrzés gyermekbarát, vidám formában, játékos ismerkedés a magyar reneszánsz korhű öltözetével, a katonák páncélzatával, fegyvereivel. Múltidéző betekintés Mátyás király fekete seregének jellegzetességeibe. A tábor végén a résztvevőket hadiapróddá avatjuk.  
Bővebb információ kérhető Miklós László művelődésszervezőtől a miklos.laszlo@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 20/337-5985
Ára: 21.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Homokkerti Közösségi Ház


Július 10–14.
NÉPZENE ÉS NÉPTÁNC TÁBOR
A tábor célja a népzene és néptánc iránti kedv felkeltése, valamint a néptánc-alapismeretek továbbmélyítése, a tájegységek táncainak megismerése.
Bővebb információ kérhető Miklós Lászlótól a miklos.laszlo@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen, valamint Veres Tamásné Hercz Beátától a 30/ 570- 4985-ös telefonszámon.
Ára: 17.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Homokkerti Közösségi Ház


DMK CSAPÓKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Június 19–23.
LÁDAFIA GYERMEKTÁBOR
Életkor: 7-12 év
A Ládafia gyerektábor három téma köré épül: a hagyományos és modern kézműves technikák megismerése, a környezettudatos életmódra nevelés, kommunikációs és együttműködési készségek fejlesztése. Célja, hogy a különböző kézműves technikákon keresztül megismertesse a gyerekeket a környezettudatos anyagfelhasználás, az újrahasznosítás és az újra használat fontosságával, megmutatva a tudatos fogyasztói magatartás alapelveit.
Bővebb információ kérhető Új Judit művelődésszervezőtől az uj.judit@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Tel.: 30/824-8969
Ára: 17.000 Ft/fő
Helyszín: DMK Csapókerti Közösségi Ház


DMK Ondódi Közösségi Ház

Augusztus 21–25., 9.00–13.00
BIBLIAI VAKÁCIÓS TÁBOR
A Debrecen- Ondód- Macsi Református Egyházközség szervezésében
A gyermekek délelőttönként játékos hitoktatáson vesznek részt. Délután sport tevékenységeket, kézműves foglalkozásokat, játékos vetélkedőket ajánlunk, a csak ondódi illetőségű gyerekek számára.
A tábor ingyenes.
Bővebb információ kérhető Új Judit művelődésszervezőtől az uj.judit@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen és Ráczné Veres Sára lelkészasszonytól a 30/519-1338-as telefonszámon.  
Tel.: 30/824-8969
Helyszín: DMK Ondódi Közösségi Ház

 

NAPSUGÁR NYÁRI TÁBOROK 2017
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2021 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.