Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
NAPSUGÁR NYÁRI TÁBOROK 2018

NAPSUGÁR NYÁRI TÁBOROK 2018 a DEBRECENI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT szervezésében

A Debreceni Művelődési Központ ebben az évben is meghirdeti nagysikerű Napsugár nyári táborait az Újkerti, Csapókerti, Homokkerti, Józsai, Kismacsi Közösségi Házakban, a Belvárosi Alkotóműhelyben és a Tímárház – Kézművesek Házában. 25 turnusban 17 féle tábort szervezünk. A nyári szünetüket töltő gyerekeket tenisz, népművészeti kézműves, fazekas, úszó, haditorna, képzőművészeti, természetbarát, néptánc, fotós, grafikai, angol nyelvi táborokba várjuk. Célunk, hogy hozzájáruljunk a gyerekek tartalmas, értelmes nyári szabadidős tevékenységének eltöltéséhez.  Táborainkba az iskolai tanév végeztével, június 18-tól egészen augusztus 31-ig várjuk az érdeklődőket.   
Táborkezdéskor a szülők számára rövid, átfogó tájékoztatást adunk. A tábor díja magában foglalja a szakmai programokat, az alapanyagokat és a napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna), valamint a kirándulások költségét.
A részvételi díj befizetésének határideje: legkésőbb a tábor indulását megelőző héten csütörtökig. A szülőket minden estben kérjük, hogy feltétlenül tudassák, ha gyermekük gyógyszert szed, vagy valamilyen (nem fertőző) betegségben szenved. Táborainkban 7.30-tól 16.30-ig gondoskodunk a gyermekekről.
A gyerekeket csak szülővel, vagy az ő írásos engedélyével engedjük haza.
    

DMK Újkerti Közösségi Háza
(Jerikó u. 17-19.)

Június 25–29.
NÉMÓ ÚSZÓTÁBOR

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Táborvezető: Borsányi Ágnes
Úszásoktató: Dusa Andrea
A tábort ajánljuk minden vizet kedvelő 6-12 éves gyermeknek úszástudástól függetlenül. Az oktatást a gyermekek tudásszintjéhez igazítjuk. Minden nap egy óra úszásoktatás zajlik játékos vízi mozgással, képzett úszásoktatató vezetésével a Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola uszodájában.  Délutánonként különböző szabadidős tevékenységeket kínálunk: kirándulunk, kézműveskedünk, mozizunk, szabadtéri játékokat játszunk.
Jelentkezés: Borsányi Ágnesnél az 52/439-866-os telefonszámon.

Július 2–6.
FESTŐTANODA KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Programfelelős: Szabó Katalin
Táborvezető: B. Orosz István grafikus
A 6-14 éves korú gyerekek és fiatalok a tábor során grafikus szakember segítségével sajátíthatják el a festészet és a rajz alapvető technikáit.
A tábor célja felkelteni a gyerekek érdeklődését a képzőművészet iránt (rajz, grafika, festészet), illetve játékos formában betekinteni az alkotás menetébe, szabályaiba. A szakmai foglalkozásokat délelőtt tartjuk, délutánonként különböző kézműves tevékenységeket végzünk, kirándulunk, szabadtéri játékokat játszunk, végül egy kiállítással zárjuk a tábort.
Jelentkezés: Szabó Katalinnál az 52/439-866-os telefonszámon.

Július 9-13.
FAZEKAS TÁBOR

Részvételi díj: 18.000 Ft/fő
Programfelelős: Tasnádi-Némethi Melinda
Táborvezető: Pallás Ottó fazekas
A DMK Újkerti Közösségi Ház jól felszerelt fazekasműhelyében az 5-14 éves korú gyerekek kiváló szakember segítségével nyernek betekintést a fazekasmesterség világába. A tábor résztvevői délelőttönként megismerkednek az agyagozás alapvető technikáival és a korongozás alapfogásaival. A legjobban sikerült munkadarabokat kiégetés után hazavihetik az alkotók. Délutánonként szabad foglalkozás keretében kézműveskedünk, kirándulunk és különböző szabadtéri játékokat játszunk.
Jelentkezés: Tasnádi-Némethi Melinda programszervezőnél az 52/439-866-os telefonszámon.

Július 16–20.
KALANDO-ZOO TÁBOR

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Programfelelős: Szabó Katalin
Táborvezető: Gyulavári Attila
A tábort – hatodik éve szervezzük meg - 7 éves kortól ajánljuk az állatok, a környezet iránt érdeklődő és természetkedvelő gyermekeknek. A tábor célja a környezeti nevelés, amely által a gyermekek közvetlenül, játékosan, tapasztalat útján ismerik meg az állatok,  növények világát és környezetüket, igazi természetbúvárokká válhatnak a tematikus napok keretében szakemberek és rengeteg közreműködő segítségével. Megismerjük a botanikus kertet, a vízi élővilágot, az állatkert és a Nagyerdő élővilágát. Több kirándulást tervezünk. Ellátogatunk például Nyíradonyba is. Jelentkezés: Szabó Katalinnál az 52/439-866-os telefonszámon.

Július 23–27.
CSICSERGŐ NÉPTÁNC ÉS NÉPI KÉZMŰVES TÁBOR

Részvételi díj: 18.000 Ft/fő
Programfelelős: Tasnádi-Némethi Melinda
Táborvezető: Veres Tamásné Hercz Beáta
A tábort azoknak a 6-14 éves korú gyermekeknek ajánljuk, akik kedvet éreznek a Kárpát-medence, illetve szűkebb hazánk táncainak (nyírségi táncok) megismerésére, gyermekjátékok, népdalok, népi ügyességi játékok (csülközés, méta stb.) elsajátítására, hagyományos népi kézműves tevékenységek (agyagozás, szövés, fonás, sodrás, nemezelés, bőrözés, gyöngyfűzés) megismerésére, kipróbálására.
Jelentkezés: Tasnádi-Némethi Melindánál az 52/439-866-os telefonszámon.


DMK Homokkerti Közösségi Ház
(Szabó Kálmán u. 68.)

Június 18–22.
HOMOKKERTI ÉLMÉNYVARÁZS TÁBOR

Részvételi díj: 18.000 Ft/fő
Táborvezető: Miklós László  
Táborunkat azoknak a 7-14 év közötti gyerekeknek ajánljuk, akik vidám hangulatban szeretnének eltölteni egy hetet, élvezve a közösség erejét táborozó társaikkal. Amit kínálunk: horgászattal, halakkal való ismerkedést egy Debrecenhez közeli tó partján; felügyelet melletti fürdőzést a Kerekestelepi strandon; állatokkal való ismerkedést a Debreceni Állatkertben; játékos ismeretterjesztő programokat; egyedi kézműves foglalkozásokat, és a vidám pihenés lehetőségét. A tábor költsége a napi háromszori étkezést tartalmazza!
Jelentkezés: Miklós Lászlónál a 20/337-5985-ös és az 52/535-166-os telefonszámon.

Július 2–6.
KARDOK, ÍJAK, CÍMEREK - Hagyományápoló lovagi tábor a Debreczeni Dósa Bandérium szakmai vezetésével

Részvételi díj: 22.000 Ft/fő
Táborvezető: Kecskés Csaba
Táborunkat azoknak a 9-14 év közötti gyerekeknek ajánljuk, akik vidám környezetben szeretnének megismerkedni a középkori hadászat szokásaival. A gyerekek a Debreczeni Dósa Bandérium szakmai vezetésével megismerkednek a karddal, bárddal, buzogánnyal, hajító bárddal és még számos korabeli fegyverrel. Középkori címereket, szimbólumokat tervezünk, festünk. Méltán kedvelt a táborban a középkori tánctanítás, és a jellegzetes dalokkal való ismerkedés. A tábort a résztvevő gyerekek haditorna bemutatója zárja a szülők előtt. A költségek a napi háromszori étkezést tartalmazzák.  
Jelentkezés Kecskés Csabánál a 31/781-6839-es és az 52/535-166-os telefonszámon.

Július 2–6.
KIDS CLUB ANGOL TÁBOR

Ovisoknak és kisiskolásoknak
Részvételi díj: 29.500 Ft/fő
Táborvezető: Szabó Sándor
A képességfejlesztő angol táborban a gyermekek mozgásos játékok és vetélkedők formájában ismerkednek meg az idegen nyelvvel.
Jelentkezés Szabó Sándornál a 20/498-7040-es telefonszámon.  
Honlap: www.vidamangol.hu

Július 9–13.
NÉPZENEI ÉS NÉPTÁNC TÁBOR

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Táborvezető: Veres Tamásné Hercz Beáta
Táborunkat azoknak az 5-14 év közötti gyerekeknek ajánljuk, akik szívesen megismerkednek a különböző tájegységek táncaival, népi gyermekjátékokkal, miközben kreativitásuk, ritmuskészségük tovább fejlődik. Vidám környezetben, a Debreceni Népi Együttes szakmai vezetésével, garantáltan jó hangulatban telik az egy hét. A tábor költsége a napi háromszori étkezést tartalmazza.
Jelentkezés Veres Tamásné Hercz Beátánál, a 30/570-4985-ös telefonszámon.


DMK Józsai Közösségi Ház
(Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.)

Július 30.–augusztus 3.
PRÜCSÖK TÁBOR

4-14 éves korosztálynak
Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Táborvezető: Kovácsné Milu Bernadett
A gyerekek a magyar népi kultúrával ismerkedhetnek meg játékos és táncos formában a jól ismert magyar népmesék világán keresztül. (A táborban néptánc, eszközös játékok, népi gyermekjátékok, daltanulás, és a kézművesség kap fontos szerepet). A részvételi díj a tábor összes költségét és a napi háromszori étkezést is tartalmazza.
Jelentkezés Kovácsné Milu Bernadettnél a 30/8673-423-as telefonszámon.
E-mail: milubetti30@gmail.com

Június 25–29., július 23–27., augusztus 13–17.
CSUDA SZÍNES ÉLMÉNYTÁBOR

5-12 éves korosztálynak
Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Táborvezető: Burján Enikő szociálpedagógus, rekreációs sportoktató
A gyerekek kézműves foglalkozásokon, szabadtéri játékokon és természetismereti sétán vesznek részt. A jóga alapú mozgásos játékok önbizalom növelő, személyiségfejlesztő hatásúak. A részvételi díj tartalmazza a tábor összes költségét és a napi háromszori étkezést is. Jelentkezés Burján Enikőnél a 70/445-4028-as telefonszámon.

Július 2–6.
KIDS CLUB ANGOL TÁBOR

Ovisoknak és kisiskolásoknak
Részvételi díj: 29.500 Ft/fő
Táborvezető: Szabó Sándor
A képességfejlesztő angol táborban a gyermekek mozgásos játékok és vetélkedők formájában ismerkednek meg az idegen nyelvvel.
Jelentkezés Szabó Sándornál a 20/498-7040-es telefonszámon.  
Honlap: www.vidamangol.hu
Bővebb információ kérhető a táborokról a DMK Józsai Közösségi Házában (4225 Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.) Nagy Mária egységvezetőtől.
Tel.52/386-137, 30/566-0252
E-mail: nagymaria@debrecenimuvkozpont.hu


DMK Csapókerti Közösségi Ház
(Süveg u. 3.)

Június 25–29.
LÁDAFIA KÉZMŰVES TÁBOR

Részvételi díj: 17.000 Ft/fő
Táborvezető: Szigeti Ibolya
A Ládafia kézműves táborba 7-12 éves korú gyermekeket várunk. Célunk a hagyományos és modern kézműves technikák megismertetése, a környezettudatos életmódra nevelés. Fontos, hogy a különböző kézműves technikákon keresztül megismertesse a gyerekeket a környezettudatos anyagfelhasználás, az újrahasznosítás és újra használat fontosságával, megmutatva a tudatos fogyasztói magatartás alapelveit.
Jelentkezés Szoboszlainé Vrancsik Mónikánál az 52/411-016-os telefonszámon.


DMK Kismacsi Közösségi Ház
(Debrecen-Kismacs, Napraforgó u. 16.)

Június 18–22.; június 25–29.; augusztus 27–31.
NAPRAFORGÓ TENISZTÁBOR  

Részvételi díj: 22.000 Ft/fő
Táborvezető: Almási Ádám                               
Szeretettel várjuk a teniszezni vágyó gyermekeket 6-18 éves korig a 3 turnusban induló tenisztáborunkba. A csendes, falusias hangulatú környezetben, időjárástól függően salak- és, aszfaltpályán, valamint teremben zajlanak a gyermekek tudásszintjéhez igazított edzések. A kezdők és haladók külön csoportban edzenek, naponta kétszer másfél- két órában.  Az edzések között a táborozók kézműves foglalkozásokon vesznek részt. Napi háromszori étkezés biztosított.
Jelentkezés Almási Ádámnál a 20/599-29-66-os telefonszámon és Burai Lucánál az 52/716-698-as és a 20/286-23-50-es telefonszámon.


DMK Tímárház- Kézművesek Háza
(Nagy Gál I. u. 6.)

Június 25–29., július 9–13., július 16–20., július 23–27.
HAGYOMÁNYŐRZŐ KÉZMŰVES TÁBOR

Részvételi díj: 20.000.-Ft/fő
Táborvezető: Mátrai- Nagy Andrea népi játszóház-vezető
Táborunk célja, hogy megismertessük a gyerekekkel a Hajdúság természeti kincseit és kézműves hagyományait. Szakmai programunk sokszínű, változatos, játékos formában teszi élményszerűbbé az ismeretek átadását. Kézműves foglalkozásainkon megismerkednek a nemezeléssel, agyagozással, bőrözéssel, fonal és origami játékokkal. Vendégünk lesz a Hortobágyi Madárkórház néhány lakója, gyönyörű sólymok érkeznek a Tímárházba, majd ellátogatunk a Hortobágyi Vadasparkba, ahol a nemzeti park járművével, szakvezetés mellett megtekintjük a ma is élő vadállatokat. Találkozunk farkassal, sakállal, vadlóval, pelikánnal és keselyűvel.   
A tábor egyes napjain hagyományőrző vetélkedőket szervezünk, ügyességi fajátékokat próbálunk ki, mozifilmeket vetítünk, rengeteget játszunk. Megkóstoljuk a valaha volt pásztorélet ínycsiklandó ételét, a slambucot. Sok-sok élményben lehet részük mindazoknak, akik velünk szeretnének tölteni egy- egy vidám nyári hetet.
Jelentkezés Mátrai- Nagy Andreánál az 52/321-260-as és a 30/6189-767-es telefonszámon. E-mail: matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu

Július 2–6.
FAZEKAS TÁBOR

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Táborvezető: Mátrai- Nagy Andrea fazekas oktató, népi játszóház-vezető és Udvarhelyi Piroska népi játszóház-vezető
Táborunk célja, hogy megismertessük a gyerekekkel a fazekas mesterség alapjait és annak hajdú-bihari hagyományait. Foglalkozásainkon kizárólag használati célra szánt darabokat készítünk, amelyeket kiégetés után a gyerekek haza vihetnek.
Az alapoktól indulva megismerkednek a marokedény-, hurkás edényfelrakás módszerével, majd formába és formára applikált darabokat készítenek, illetve nyújtott lapokból képkeretet, telefontartót, szalvétatartót, só-, és szappantartó tálacskát alkotnak. Kipróbálják a korongozást, az elkészült tárgyakat pedig engóbos festéssel díszítik.
Különleges élményt jelent még a tábor résztvevői számára, hogy vendégünk lesz a Hortobágyi Madárkórház néhány lakója, gyönyörű sólymok érkeznek a Tímárházba, majd ellátogatunk a Hortobágyi Vadasparkba, ahol a nemzeti park járművével, szakvezetés mellett megtekintjük a ma is élő vadállatokat. Találkozunk farkassal, sakállal, vadlóval, pelikánnal és keselyűvel.   
A tábor egyes napjain hagyományőrző vetélkedőket szervezünk, ügyességi fajátékokat próbálunk ki, mozifilmeket vetítünk, rengeteget játszunk. Megkóstoljuk a valaha volt hagyományos ételek ínycsiklandó ízeit, így többek között a slambucot. Sok-sok élményben lehet részük mindazoknak, akik velünk szeretnének tölteni egy- egy vidám nyári hetet.
Jelentkezés Mátrai- Nagy Andreánál az 52/321-260-as és a 30/618-9767-es telefonszámon. E-mail: matrai.andrea@debrecenimuvkozpont.hu


Belvárosi Alkotóműhely
(Szent Anna u. 18., volt Olvasóterem)

Június 25–29.
„A VÁZLATTÓL A MŰIG” – képzőművészeti tábor

Részvételi díj: 20 000 Ft
Táborvezető: Tamus István grafikusművész
A táborba 10 és 16 év közötti fiatalokat várunk, akik az öt nap alatt az egyedi rajztól a színes nyomatig fognak eljutni. A tábor ideje alatt műtermek, kiállítások, múzeumok látogatását is tervezzük.
Jelentkezés Dr. Czárné Belgyár Szilviánál a czarne.szilvi@debrecenimuvkozpont.hu E-mail címen, valamint a 20/338-3029-es telefonszámon.

Július 9–13.
„OPTIKA” FOTÓS TÁBOR

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő
Táborvezető: Máthé András fotóművész
A tábort 10 és 16 év közötti fiataloknak ajánljuk. Érdekel a fényképezés? Már próbálgattál fotózni, de szeretnéd profi szakembertől megtanulni a legjobb trükköket? Ha igen a válasz, akkor várunk téged.  
Jelentkezés Dr. Czárné Belgyár Szilviánál a czarne.szilvi@debrecenimuvkozpont.hu E-mail címen, valamint a 20/338-3029-es telefonszámon.

 

 

 


                                                                            

 

NAPSUGÁR NYÁRI TÁBOROK 2018
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2021 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.