4024 Debrecen, Piac utca 22.
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
NAGYMACSI KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐK KÖZÖSSÉGI MEGBESZÉLÉSE

A Nagymacsi Közösségfejlesztők Csoportja 2015. április 8-án tartotta soron következő megbeszélését. Értékelték az utolsó találkozás óta (március 5.) eltelt időszak eseményeit: a Virágvasárnapi ünnepség és tojásfa-díszítés pozitív és negatív történéseit. Megállapították, hogy a rendezvény igen sikeres volt. Az előkészületi munkák (tojásgyűjtés, díszítés, kihelyezés) nagy tömegeket mozdított meg. A rendezvényre érkezők visszajelzései szerint elmondható, hogy örömmel ünnepeltek együtt, büszkék voltak az eredeti ötletre. A rendezvény sajtó visszhangját is pozitívan értékelték. Felvázolták a jövőbeni megújulási terveiket (minden utca készít közös díszítésre egy tojást).
A Nagymacsi Életképek című kiállítási anyag összeállt a közösségfejlesztők tagjainak jóvoltából. Több száz fotót és ereklyét gyűjtöttek össze.  Hasznosnak ítélték, hogy a beérkezett fotókat a Közösségi Házban archiválták.
A megbeszélés második részében a következő időszak nagyobb eseményeit, a teendőket, feladatokat beszélték meg.  A Föld napján az Iskola és a Hajnalcsillag Nyugdíjas Klub tagjaival közösen falu- takarítást szerveznek, valamint a játszótéren ünnepélyes keretek között örökbe fogadnak négy bokrot.
Május elsején a Polgárőrök közreműködésével zenés ébresztőt tartanak, este pedig Szeretnék május éjszakáján… címmel zenés-táncos rendezvény várja a helybelieket.
Fontos esemény lesz május 22-én a Nagymacsi Kihívás Napja. A tervek szerint ahány lélek él a településen, annyi percet szánnak folyamatos és közös mozgásra.  A rendezvény koordinálását a közösségi szolgálatot töltő diákok vállalták. Jó lenne támogatókat, szponzorokat megnyerni az eseményhez, hogy a záró órában apró emlékdíjakat tudjunk átadni.
A május 30-i Családi Gyermeknap szervezésekor arra kell nagyobb figyelmet fordítani, hogy a gyerekek számára minél több mozgásos játékot, lehetőséget biztosítsunk - javasolták a Közösségfejlesztők -, s próbáljuk a szülőket is bevonni a játékokba, vetélkedésekbe. Szerencsés lenne, minél több bemutatkozási lehetőséget biztosítani a gyerekeknek és fiataloknak érdeklődési körük, tehetségük figyelembe vételével.
Bár még távolinak tűnik az időpont, de a tervek szerint a nyár elején elkezdődik a Betlehem elkészítése Forgács Sándor irányításával.
A következő megbeszélés ideje: 2015. április 23., 17 óra.

Debrecen, 2015. április 9.

NAGYMACSI KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐK KÖZÖSSÉGI MEGBESZÉLÉSE
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: 4024 Debrecen, Piac utca 22.
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2020 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.