Visszalépés / Közösségek
Bokréta Foltvarró Kör

Helyszín: Csapókerti Közösségi Ház
Időpont: szerda 17.00–19.00
Vezető: Papp Sándorné
Alakulás éve: 1994

„A foltvarrás (patchwork) nekünk játék, munka, kikapcsolódás, alkotás, terápia, hagyománytisztelet, örömszerzés, önképzés, önmegvalósítás, barátok és sok-sok szeretet.”

A Bokréta Foltvarró Kör célja a foltvarrás (patchwork) megismertetése és magas színvonalú művelése. Ez a kézműves tevékenység sokáig nem volt ismert Magyarországon, illetve csak szűk körben foglalkoztak vele. Foltvarrással mindenféle környezetet szépítő munka készíthető. Fejleszti a színérzéket, pontosságot, a közösségi szellemet, hiszen legtöbb munkát együtt készítik el.

A kör tagjai többségében középkorú nők, több pedagógus is dolgozik a csoportban, akik iskolai munkájukban is felhasználják az itt szerzett ismereteket.

A kör országosan elismert színvonalon dolgozik. Több önálló és csoportos kiállításon vettek részt. Tagjai a Magyar Foltvarró Céhnek, melynek első könyvében nagy számban jelentek meg munkáik.  Rendszeresen készítenek jótékony célokra foltmunkákat, adományokat. Hajdú-Bihar megye számos településén volt már kiállításuk, több régi tagjuk vezet a városban vagy vidéken tanfolyamot, szakkört, tart módszertani bemutatót. Külföldön Szlovákiában és Franciaországban állítottak ki.

 

Kiemelt partnerek
Minősített Közművelődési Intézmény
Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 22.
E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefon: 06 (52) 413-939
Pf. 419

Felnőttképzési ny.sz: 00633-2008
Akkreditációs lajstromszáma: AL-2460

Kiemelt ajánlatunk
Hírlevél | Eseménynaptár
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Aktuális programok
2019. Február
Ke
Sze
Csü
Szo
Va
KEDVELD FACEBOOK OLDALUNKAT
Kiemelt partnerünk
Poptörténeti emlékpont