Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
JEGYZŐKÖNYV A 2014.08.27-i BIZOTTSÁGI ÜLÉSRŐL

JEGYZŐKÖNYV

mely készült a Debreceni Értéktár Bizottság 2014.08.27-én a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában (4024 Debrecen, Kossuth u. 1.) tartott bizottsági üléséről.

Jelen vannak:
    Dr. Mazsu János bizottsági elnök
    Jantyik Zsolt bizottsági tag
    Dr. Kovács Béla Lóránt bizottsági tag
    Dr. Angi János bizottsági tag
    Dr. Gáborjáni Szabó Botond bizottsági tag
    Mátrai- Nagy Andrea Bíborka
    Kálmán Borbála

Dr. Mazsu János bizottsági elnök, levezető elnök köszönti az egybegyűlteket. Megállapítja, hogy a tagságból öt fő jelen van, a bizottság határozatképes. Az ülést 15 órakor megnyitja. Ismerteti az ülés napirendi pontjait, melyet a bizottság öt igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogad.

Napirendi pontok:
1.    Alföldi Legendárium klaszter bemutatkozása
2.    Döntés az Alföldi Legendáriummal való együttműködésről
3.    Döntés a beérkezett javaslatokról
4.    Logótervezetek áttekintése
5.    Egyebek


1.    sz. napirendi pont tárgyalása:

Mazsu János bizottsági elnök köszönti Kálmán Borbálát, az Alföldi Legendárium klaszter menedzserét, aki bemutatja a legendárium tevékenységét, célkitűzéseit. A bizottság támogatja az Alföldi Legendáriummal való együttműködés lehetőségét, egyben felkéri a klaszter menedzserét, hogy küldjön át az Értéktár Bizottság részére egy javaslatcsomagot a jövőbeni kapcsolatépítés céljából.  
Egyben megköszöni a részvételt és a tájékoztatást.

2.    sz. napirendi pont tárgyalása:

Döntés az Alföldi Legendáriummal való együttműködésről.
A bizottság zártkörűen szavaz az Alföldi Legendáriummal való együttműködésről. A bizottság tagjai egyhangúlag, 5 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadják az együttműködésre tett kezdeményezést, mely egyelőre szóbeli megállapodás formájában jön létre.

 

3. sz. napirendi pont tárgyalása:

Döntés a Debreceni Értéktárba beérkezett javaslatokról

59/2014 (08.27) sz. bizottsági határozat: A Debreceni Értéktár Bizottság elfogadja a muskotály szilváról tett javaslatot, mint helyi érték és kezdeményezi a helyi értéktárba történő felvételét.

60/2014 (08.27) sz. bizottsági határozat: A Debreceni Értéktár Bizottság elfogadja a bőtermő meggyről tett javaslatot, mint helyi érték és kezdeményezi a helyi értéktárba történő felvételét.

61/2014 (08.27) sz. bizottsági határozat: A Debreceni Értéktár Bizottság elfogadja a világos zöldborsóról tett javaslatot, mint helyi érték és kezdeményezi a helyi értéktárba történő felvételét.

62/2014 (08.27) sz. bizottsági határozat: A Debreceni Értéktár Bizottság elfogadja a sötét zöldborsóról tett javaslatot, mint helyi érték és kezdeményezi a helyi értéktárba történő felvételét.

63/2014 (08.27) sz. bizottsági határozat: A Debreceni Értéktár Bizottság elfogadja a pallagi óriásköszmétéről tett javaslatot és kezdeményezi a helyi értéktárba történő felvételét.

64/2014 (08.27) sz. bizottsági határozat: A Debreceni Értéktár Bizottság elfogadja a történelmi szőlőfajtákról tett javaslatot és kezdeményezi a helyi értéktárba történő felvételét.

65/2014 (08.27) sz. bizottsági határozat: A Debreceni Értéktár Bizottság elfogadja a Diószegi Sámuel botanikus kertről tett javaslatot és kezdeményezi a helyi értéktárba történő felvételét.

A 37/2014 (01.29) sz. határozati szám alatt szereplő Debreceni páros kolbász felvételt nyert a megyei értéktárba és továbbítva lett a Hungarikum Bizottsághoz.

A debreceni csormolya, Puskár kerámia, valamint a Flavon termékcsalád beadott javaslatokkal kapcsolatban a bizottság további szakértői véleményezést kér a döntés meghozatala előtt.

4.sz. napirendi pont tárgyalása:

Logótervezetek áttekintése

Gonda Zoltán grafikus, Gárdonyi Sándor, valamint Mátrai- Nagy Andrea nyújtott be logótervezetet. A bizottság valamennyit megtekintette és túl összetettnek, bonyolultnak, az értéktár lényegét nem kifejezőnek találta azokat. Valamilyen stilizáltabb és egyszerűbb logót szeretne a bizottság, amely jobban kifejezi a Debreceni Értéktár működésének tevékenységét. Ezért elvetette az ötleteket, de köszöni szépen a kezdeményezést.

5. sz. napirendi pont tárgyalása:

Dr. Mazsu János bizottsági elnök elmondja, hogy a debreceni páros kolbász hungarikummá nyilvánítás folyamata jelen pillanatban zajlik, ennek keretében a jövőben kizárólag az Értéktár Bizottsággal szerződött gyártók használhatnák majd a hungarikum védjegyet, akiknek megfelelő minőségi követelményeket kell garantálniuk, illetve szigorúan ellenőrzött összetételű alapanyagokból állíthatják elő a páros kolbászt. Többek között a termék népszerűsítése érdekében szeptember 7-én nagyszabású gasztronómiai rendezvény keretében kerül bemutatásra. A programon 20 étterem séfjei mérik össze tudásukat pároskolbász-töltő versenyen.

FELADATOK:

•    Az elfogadott javaslatok az önkormányzat és a DMK honlapjára történő felkerülése
•    Javaslattevő személyek értesítése a döntésről és a hiánypótlásról
•    Szakmai ajánlás kérése a nem egyértelmű javaslatoknál
•    Hivatásos grafikus művészek felkérése a Debreceni Értéktár Bizottság logójának megtervezésére
•    Együttműködési tervezet készítése az Alföldi Legendáriummal

Mazsu János levezető elnök megköszönte a bizottság munkáját, az ülést bezárja.


Mátrai- Nagy Andrea    Dr. Mazsu János
  Jegyzőkönyvvezető      bizottsági elnök

 

Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2021 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.