Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
DMK Újkerti Közösségi Háza
Elérhetőségek:
4032 Debrecen, Jerikó u. 17-19.
Tel./fax: 52/439-866. 

E-mail: ujkertkh@debrecenimuvkozpont.hu
Nyitvatartás: hétfő-péntek 9.00–18.00

Hétvégén: programokhoz igazodva

 

1980-82-ben – az akkori Újkerti ÁMK tagintézményeként – létrejött az Újkerti Közösségi Ház az Újkerti lakótelep szívében. A közösségi ház a legnagyobb létszámú közösség otthona ma is. (38 csoport tevékenykedik itt.) 
Az intézmény kiváló helyszín az alkotóközösségek számára, hiszen fazekas, szövő, tűzzománc és képzőművészeti műhely működik itt. A legrégebbi alkotó kör – az 1947-ben alakult – Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör és Szabadiskola, de a Tájoló Tűzzománc Szakkör is 30 éves, a Szivárvány Foltvarró Kör pedig 20 éves múltra tekint vissza.   
A lakótelep tízezres közösségét – családokat, gyerekeket, fiatalokat és időseket – igyekszünk tartalmas szabadidős programokkal kiszolgálni. Hagyományos nagyrendezvényeink, amelyek minden korosztálynak értékes kikapcsolódást nyújtanak: Újkerti Gyermeknap, Adventi Családi Nap, Iciri-Piciri Óvodás Bábcsoportok Térségi Találkozója, Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Verseny Városi Fordulója, Újkerti Egészség és Empátia Hét, Idősek Hónapja rendezvénysorozat, Város Napja, Kultúrházak éjjel-nappal és az alkotó közösségek évadzáró kiállításai. 
A ház lehetőséget nyújt az Előtéri és az Emeleti Galériájában az itt tevékenykedő közösségek bemutatására, de nyitottak vagyunk az Újkertben élő amatőr, országos és nemzetközi hírű művészek iránt is. Célunk: az újkertiek körében a közösségi szemlélet meghonosítása, a már meglévő közösségek segítése, újak létrejöttének támogatása. 
Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos szemlélet kialakítására. Ezért ismeretterjesztő előadásokat, interaktív foglalkozásokat szervezünk, bekapcsolódunk a város ilyen tematikájú programjaiba, mint például a Föld Napja. 
A városrészben működő civil szervezetekkel folyamatosan kapcsolatban állunk, próbáljuk feltérképezni a közös munkában rejlő lehetőségeket. A környezetvédelmi szervezetekkel intenzív az együttműködésünk.   
Az Újkertben sok hátrányos helyzetű ember él, ezért a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével is kapcsolatban állunk, saját Vöröskeresztes csoportot működtetünk, amely bekapcsolódik a rendezvényeinkbe és mi is segítjük a munkájukat. Nagysikerűek a ruhabörzék. 
A gyermek és ifjúsági programokra nagy hangsúlyt fektetünk. Évtizedek óta szervezünk nyári napközis táborokat, amelyeknek a profilját – az igényekhez igazodva – évről évre megújítjuk. 
Évközben a jeles napokhoz kapcsolódóan kézműves foglalkozásokat szervezünk. 
Az intézményhálózatban egyedülálló módon saját mozi teremmel rendelkezünk. A Delta (retro) moziban óvodásoknak, kisiskolásoknak, nyugdíjasoknak tavaszi, őszi bérletsorozatot hirdetünk, ahol a legújabb mozifilmeket tekinthetik meg az érdeklődők kedvező áron. Nyilvános előadásaink nincsenek. Alkalmanként, a nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódóan (március 15., október 23.) filmvetítéseket szervezünk.  
Hagyományos programjainkat – az európaiság jegyében - nemzetközi rendezvényekkel bővítettük. Szeptemberben Bolgár Napokat szervezünk. 
Fontosnak tartjuk a fiatalok és az idősek közötti kapcsolatok erősítését, a találkozások elősegítését rendezvényeink által. Erre kiváló példa a Digitális lakótelep programunk, amelynek keretében a fiatal önkéntesek a számítógép és az Internet használatára tanítják az időseket. 

Terem megnevezése Területe  Bruttó ár / óra
Fszt. 6-os terem 36 4.100.-Ft/óra
106-os terem 54 6.100.-Ft/óra
Mozi terem 108 12.100.-Ft/óra
mozijegy ára   700.- Ft/fő
DMK Újkerti Közösségi Háza: A képen a DMK Újkerti Közösségi Háza látható
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2021 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.