Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Nyári táborok a DMK-ban

Városunk kiváló szakemberei, pedagógusok, népi iparművészek, edzők, művésztanárok foglalkoznak a táborozókkal. De van köztük Európa bajnok tenisz edző és csillagász is.
A Debreceni Művelődési Központ, illetve az elődintézménye az Újkerti Közösségi Ház közel 30 éve szervez napsugár táborokat a nyári szünidőben. Így hát van gyakorlatunk és tapasztalatunk a munkában, ami igen nagy figyelmet igényel.
A táborainknál – az életkornak megfelelően – középpontban: a kreativitás, a játék, a sport és a természet. Kis létszámú csoportokban, családias, baráti hangulatban tölthetik a vakációt a gyerekek.

DMK táborok 5 helyszínen a városban:

1. Az egyik közkedvelt helyszín a Tímárház, ahol a Kisbojtár  népművészeti és a Tekergető kézműves táborok június 22 – augusztus 7-ig hetente folyamatosan indulnak. Ugyanitt egy új és izgalmas táborba is várjuk az iskolásokat: július 20-tól a Lovagi táborban a középkor hangulatával, fegyvereivel, táncaival, dalaival, illetve a lovagi tornával ismerkedhetnek meg.

2. Az Újkerti Közösségi Házban legnépszerűbb évek óta az állatbarát és a csillagász tábor. De lesz itt angol nyelvű játéktábor és agyagformázó – fazekas, valamint kézműves és képzőművészeti tábor is június 22 – július 24-ig. Az állatbarátok naponta ellátogatnak az Állatkertbe, ahol közelebbről is találkozhatnak az ott élő állatokkal.

3. A Kismacsi Közösségi Ház hatalmas zöld udvarával és sportpályájával, nyáron is hűs belső nagy tereivel, kiváló feltételeket nyújt a vakációzóknak.
Itt június 15 – július 31-ig táborozhatnak. Az elmúlt évben nagysikerű, kedvelt tenisz táborokat (mazsola, napraforgó) kezdőknek és haladóknak is ajánljuk. Kiváló edzők – köztük – Európa bajnok is van – tanítják a gyerekeket. Az ide jelentkezőknek a felszerelést is biztosítjuk, valamint korszerű kondi gépeken  fejleszthetik fizikai képességüket. A napi 4 x 60 perces edzések mellett vidám szabadidős  és játékprogramokon vehetnek részt a táborozók.
Kismacson még izgalmasnak ígérkezik a lovagi tábor, aminek a végén a szülőket lovagi bemutatóra és közös főzésre is meghívjuk.
Azok a gyerekek pedig, akik örömüket lelik az alkotásban a Míves Művészeti Tanodában számos képzőművészeti technikát kipróbálhatnak a sok-sok szabadtéri játék mellett.
E szép környezetbe várjuk táborozni azokat a 7 -12 éves gyerekeket is, akik speciális nevelést igényelnek. A szín – világ fejlesztő táborban szakember foglalkozik velük. Örömteli lehet a nyári vakáció számukra is, hiszen játékosan egyéni és kiscsoportos formában fejleszthetik koncentrációs és kommunikációs képességüket, figyelmüket, kézügyességüket.

4. A Homokkerti Közösségi Ház ugyancsak kiváló adottságokkal és feltételekkel rendelkezik a táborozáshoz is. Szép udvara, korszerű nagy belső terei és kiváló szakemberek várják ide a gyerekeket a Homokkerti városrészből és az egész városból is. Itt július 13-tól „Ügyes kezek” kézműves tábort szervezünk a kisiskolásoknak.

5. Végül, de nem utolsó sorban különleges és izgalmas napokra, illetve hetekre számíthatnak a Józsai Közösségi Ház „Szivárvány” kézműves és hagyományőrző táboraiba jelentkezők is. A környék természeti és épített értékeit gyalog és szekéren ismerhetik meg a gyerekek. De lesz itt lovaglás, játékos vetélkedők, táncház, természetes anyagokból tárgykészítés, struccfarm és banánültetvény látogatás is a június 29  - július 17-ig tartó 1 hetes táborokban.

***

A részvételi díjak: 13.000 - 15.000 Ft / fő / hétfőtől -  péntekig.
A tenisz táborok hétfőtől szombatig tartanak és ezek 20.000.- Ft-ba kerülnek.
A részvételi díjak magukba foglalják a szakmai foglalkozások, illetve táborvezetők díját, a felhasznált anyagok költségeit, az egyéb szolgáltatások díját, valamint a napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna).

Fontos tudnivaló még: Minden gyermeknek hoznia kell egy 3 napnál nem régebbi orvosi igazolást, amit a táborvezetőnek kell átadni az első napon az érkezéskor.  A szülőktől kérjük, hogy feltétlenül tudassák a csoportvezetővel, ha gyermekük gyógyszert szed, vagy valamilyen betegsége van. Erre ugyanis külön figyelmet fordítunk.
Rendkívül fontos még az, hogy táborozó gyermeket csak a szülővel engedünk haza. Amennyiben a szülő mást küldene a gyermekért, úgy előzetes írásos engedélyt kell adnia. Gyermeket egyedül úgyszintén a szülő írásos engedélyével engedünk haza a táborból.
A tábori foglalkozások naponta 8-16 óráig tartanak. Reggel 7,30-tól már jöhetnek a gyerekek. A nap végén pedig 16,30-ig van ügyelet.

Jelentkezni a tábori helyszíneken lehet személyesen, vagy elektronikus úton.

A Napsugár táborok szórólapját letöltheti itt!!!
 

 

Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.