Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Célba ért az In-spirál

A Debreceni Művelődési Központ a projektet 5 nevelési - oktatási intézménnyel - a Szabó Kálmán Utcai Óvoda, a Bocskai István Általános Iskola, a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, a Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola és AMI, valamint a Könnyűipari Szakközépiskola – együttműködve valósította meg.
Pedagógiai és művészeti komplex tanulási formák, élményeket nyújtó tanórán kívüli tevékenységek, tehetséggondozó és felzárkóztató alkalmak egyaránt szerepeltek a programok között.

Összesen 101 különböző programot 412 alkalommal valósítottunk meg 8874 gyermek és fiatal részvételével. 9 féle havi és 11 féle heti szakkör (művészeti, mozgásfejlesztő, zenepedagógiai, csillagászati, kézműves, mentálhigiénés, környezetvédelmi, bábos, zenetörténeti, drámapedagógiai), 13 féle témanap (kórusokat, tárgyalkotó köröket, a Hajdúság és Debrecen hagyományait, az egészséges életmódot, a madárvilágot, a hangszerek és a költészet „birodalmát” bemutató alkalmak), továbbá 4 féle vetélkedő (rajz, zene-, várostörténeti), 3 tábor (Szögligeten) és 33 túranap (a Hortobágyi Nemzeti Parkban) valósult meg egy tanév alatt.

Ezek az alkalmak hozzájárultak a gyerekek személyiségfejlesztéséhez, művészeti - kreatív képességeik kibontakoztatásához, hátrányaik csökkentéséhez, és az egészséges-, környezettudatos magatartásuk kialakulásához, illetve az élethosszig tartó tanulás szemléletének terjesztéséhez. 

A résztvevő gyerekek és családjaik által nagy örömmel fogadott és elismert programokat a Debreceni Művelődési Központ intézményhálózatában - a Belvárosi, Újkerti, Homokkerti, Józsai Közösségi Házakban és a Tímárház - Kézművesek Házában az intézmény szakemberei és az együttműködő intézmények pedagógusai közösen valósították meg.

Célba ért az In-spirál
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.