Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Sikeres volt az „In-spirál” a Debreceni Művelődési Központban

Az „In-spirál”- dinamikus személyiségfejlesztés óvodásoknak és iskolásoknak a Debreceni Művelődési Központ szabadidős tevékenységében elnevezésű projektet a TÁMOP 3.2.11./10/1 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása című pályázati felhívásra készítette a Debreceni Művelődési Központ. A projektet, mely 2010. július 1-jén kezdődött és 2011. augusztus 31-én zárul - az Európai Unió 50.000.000 Ft-tal támogatta.

A programok között újszerű művészeti tanulási formák, élmény dús tanórán kívüli tevékenységek, tehetséggondozó és felzárkóztató alkalmak szerepeltek.
A több mint 100 különböző programon 412 alkalommal 8874 –en vettek részt.
9 féle havi és 11 féle heti - mozgásfejlesztő, zenepedagógiai, csillagászati, kézműves, mentálhigiénés, környezetvédelmi, bábos, zenetörténeti, drámapedagógiai - szakkört szerveztünk. A 13 féle témanapon bemutattuk a kórusok, tárgyalkotó körök, az egészséges életmód, a madarak, a hangszerek, a költészet világát, valamint a Hajdúság és a 650 éve mezővárosi rangot kapott Debrecen hagyományait. Továbbá 4 féle - rajz, irodalm-, zene-, várostörténeti – vetélkedőn és 3 szögligeti táborban, valamint a Hortobágyi Nemzeti Parkban 33 túranapon, pusztai bakancsoláson vettek részt az iskolások.  

A programokkal, amelyeket mintegy 120 kiváló szakember valósított meg, hozzájárultunk a gyerekek dinamikus személyiségfejlesztéséhez, művészi képességeik, kreativitásuk kibontakoztatásához, hátrányaik csökkentéséhez, az egészséges, környezettudatos magatartásuk formálásához, valamint az élethosszig tartó tanulás szemléletének terjesztéséhez, összességében pedig a családok életminőségének javításához.  

A gazdag programkínálat nagy tetszést aratott a gyerekek körében, hiszen számos új tevékenységet kipróbálhattak, ezekből választhattak kedvük és érdeklődésük szerint. A Debreceni Művelődési Központ a legkedveltebb és legsikeresebb programokat, szakköröket a következő években is folytatja.

A sok-sok új élmény, ismeret és színes tevékenység, amelyekkel a Debreceni Művelődési Központ egységeiben - a Belvárosi, Újkerti, Homokkerti, Józsai Közösségi Házban és a Tímárház - Kézművesek Házában - szervezett alkalmakon gazdagodtak a gyerekek, elnyerte a szülők és a pedagógusok elismerését is.

Az előbbieken túl fontos eredménye a közös munkának, hogy tovább erősödött a közoktatási intézmények és a Debreceni Művelődési Központ évtizedekre visszanyúló jó együttműködése. Egyre többen felismerték, hogy az iskolán kívüli szabadidő eltöltéséhez, közösségi élmények szerzéséhez milyen sok, színes lehetőség kínálkozik a közművelődési intézményekben.  

Kapcsolat
Debreceni Művelődési Központ
4024 Debrecen, Kossuth u. 1.
Tel.: 52/413-939 
e-mail: tar.karolyne@debrecenimuvkozpont.hu

 


Sikeres volt az „In-spirál” a Debreceni Művelődési Központban
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.