Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
A DEBRECENI ÉRTÉKTÁR BEMUTATKOZÓ RENDEZVÉNYEI 2015-BEN

A Debreceni Értéktár testülete mindamellett, hogy folyamatosan fogad minden ötletet, elképzelést a debreceni lakosság részéről, mely által gyarapítható városunk szellemi, kulturális, sport, vagy épített örökségének listája, nagy hangsúlyt fektet a már befogadott értékek széles körben való megismertetésére, népszerűsítésére.
Ennek okán az elmúlt évben több alkalmat is megragadtak arra, hogy a már szép számmal összegyűjtött értékeket bemutassák tágabb környezetünk számára.

2015 februárjában invitálta a Debreceni Értéktár a Kisújszállási Értéktárat egy bemutatkozó kiállításra a Debreceni Művelődési Központ Tímárházába.
Az akkor nagyszerűen sikerült kiállítás és meleg baráti fogadtatás inspirálta a vendégeket arra, hogy fél évvel később a „Kivilágos kivirradtig” elnevezésű kun fesztiválra meghívják a Debreceni Értéktárat, lehetőséget adva arra, hogy bemutassa a cívisváros értékeit, különös tekintettel annak népművészeti, kulturális elemeire. 2015 szeptemberében a meghívásának eleget téve mutatkoztak be népművészeti kiállítással a város polgármesteri hivatalának dísztermében, majd az azt követő baráti találkozón a kapcsolatok további bővítéséről, az együttműködés elmélyítéséről és a közeljövőben történő fejlesztéséről hangzottak el javaslatok.

Fontos állomása volt népszerűsítő tevékenységüknek a 2015. október 13-án megrendezett Őszi értéknap című rendezvény. Ennek az volt az apropója, hogy a  Hungarikum Bizottság Debrecenben tartotta kihelyezett ülését, ahol többek között döntés született a debreceni páros kolbász hungarikummá nyilvánításáról.
„Őszi értéknap - Debrecen és Hajdú- Bihar megye értékei” néven egész napos interaktív bemutatókkal, kiállítással színesített programok várták az érdeklődőket a Régi Városháza épületében.
Az értéknap keretében a Debreceni és Hajdú- Bihar Megyei Értéktár elemei közül a tárgyiasultakat mutatták be, valamint molinókon szerepeltek az épített környezet, az egészség és életmód, valamint kulturális örökségünk elemei, az agrár-és élelmiszergazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás elemei.

Végül, de nem utolsó sorban az évet a 2015. december 6-án, Tiszafüreden nyíló kiállítással és baráti találkozóval zárták, ahol a vendéglátó a Tiszafüredi Polgármesteri Hivatal és a Tiszafüredi Értéktár volt. Ez alkalommal is a Hivatal dísztermében kapott helyet a kiállítási anyag. A megnyitón jelen volt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Halász János, a Városok Falvak Szövetsége képviseletében.
Természetesen a 2016-os évben folytatják ismeretterjesztő, értékeket népszerűsítő tevékenységüket, többek között viszontlátogatásra várják a Tiszafüredi Értéktárat, valamint több más helyszínen is szeretnék megmutatni városunk elhíresült értékeit.

 

A DEBRECENI ÉRTÉKTÁR BEMUTATKOZÓ RENDEZVÉNYEI 2015-BEN
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.