Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
INTÉZMÉNYESÍTETTÉK KULTURÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉSEIKET

Május 21-én, délután a Szigligeti Színház emeleti előcsarnokában együttműködési szerződést írt alá a 25 éves testvérvárosi múltra visszatekintő Nagyvárad és Debrecen 7-7 kulturális intézménye.

A XXVI. Festum Varadinum ünnepségsorozat zárónapján Nagyvárad-Debrecen. Kulturális kapocs címmel egy sok szempontból jelentős, határon átnyúló rendezvényre került sor a Szigligeti Színház emeleti előcsarnokában, melynek keretében a két testvértelepülés 7-7 intézményének vezetői kulturális együttműködési szerződéseket írtak alá. Nagyvárad részéről a Szigligeti Színház, az Állami Filharmónia, a Körösvidéki Múzeum, a Gheorghe Şincai Megyei Könyvtár, a Lilliput Társulat, a Bihar Megyei Kulturális Hagyományőrző és Népszerűsítő Központ, illetve a Nagyvárad Táncegyüttes, míg Debrecen képviseletében a Csokonai Nemzeti Színház, a Kodály Filharmónia, a Déri Múzeum, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, a Vojtina Bábszínház, a Művelődési Központ és a Debreceni Népi Együttes vezetői látták el kézjegyükkel a megállapodásokat, melyeket ellenjegyeztek védnöki minőségükben Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke és dr. Papp László, Debrecen polgármestere.

A felek megegyeztek abban: a kölcsönösség elve alapján, megfelelő egyeztetés után, lehetőleg évente legalább egy programot megvalósítanak a másik fél székhelyén; szem előtt tartják az információcserét, szakmai konferenciák, képzések, valamint tájékoztatók közös szervezését; az együttműködés során kiemelten segítik, támogatják a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa pályázat sikeres előkészítését; folyamatos lesz köztük a szakmai konzultáció; a közös céljuk megvalósítása érdekében tevékenységüket, programjaikat összehangolják.

A cikk folytatását ITT olvashatják el.

INTÉZMÉNYESÍTETTÉK KULTURÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉSEIKET
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.