Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Bemutatásra került a Debreceni Művelődési Központ nyertes projektje, a NépmesePont

A Bálna Budapest Centrumban bemutatásra került a Debreceni Művelődési Központ nyertes projektje, a Népmesepont

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkársága szervezésében 2018. november 19-én került megrendezésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) éves konferenciája, melynek célja az uniós fejlesztéspolitika és az EFOP eredményeinek népszerűsítése volt. Ennek érdekében a család- és ifjúságügyi, az egészségügyi, a felzárkózási, a köznevelési, valamint a szociális terület kiemelkedő EFOP projektjei kerültek bemutatásra, előadás formájában.

A látogatók között köszönthették Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárát, Pajna Zoltánt, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnökét, valamint Kárpáti Árpádot, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatóját, akik személyesen gratuláltak a sikeres projekthez.

A nyertes projekt bemutatása során a Debreceni Művelődési Központ munkatársai a bemutató tér berendezésével olyan egyedi, varázslatos közeget alakítottak ki látogatóik számára, melyet a NépmesePont biztosít: a természetes anyagokkal-elsősorban fa és gyapjú felhasználásával-kialakított környezet, a nemezből készült jurta, az organikus formájú, görbefából készült tárgyak mind az alföldi tájegységre jellemző pásztoréletet idézik.

A debreceni NépmesePontban jelenleg három szakember dolgozik, akik mellett közreműködik drámapedagógus, pedagógus, kézműves, népi iparművész, néptáncos, néptánccsoport, néptáncegyüttes, etnográfus szakember.

A Debreceni Művelődési Központ Józsai Közösségi Házában felállított jurta élőszavas mesemondással várja naponta a látogatókat.

Bemutatásra került a Debreceni Művelődési Központ nyertes projektje, a NépmesePont
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.