Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Meséljünk újra! A Benedek Elek meseíró és rajzpályázatra beérkezett munkák

„Meséljük Újra” Benedek Elek meseíró és rajzpályázat

Benedek Elek, „a nagy mesemondó” születésének 160. évfordulója alkalmából a Debreceni Művelődési Központ Tímárház- Kézművesek Háza az általános iskolák alsó tagozatosai részére rajzpályázatot, és az általános iskolák 4-6. osztályosai részére meseíró pályázatot hirdetett. A pályázók a rajzok elkészítése során Benedek Elek által gyűjtött mesékből színes vagy fekete – fehér illusztrációkat készíthettek bármilyen technika alkalmazásával. A beküldött munkák mennyisége is mutatja, ami 301 db rajz, hogy mennyire népszerűek még a mai nap is a népmesék a gyermekek körében. Gyönyörű és fantáziadús munkák érkeztek be hozzánk nemcsak Debrecenből, hanem Hajdú – Bihar megye több településéről is, mint például: Berettyóújfalu, Hajdúszovát, Báránd, Földes, Bekecs, Hajdúnánás és Derecske. 
A 4-6. osztályos korú gyermekek meseíró pályázaton is kipróbálhatták kreativitásukat, ahol egy meseíró bőrébe bújva írhattak varázslatos történeteket néhány megadott szó felhasználásával. A pályamunkák során meg kellett jeleníteni a sánta medvét, a hullócsillagot, a Bűvös-tengert vagy éppen a vízi pitty puttyot. 47 különlegesebbnél különlegesebb alkotás érkezett be hozzánk Debrecenből, Hajdúsámsonról, Létavértesről, Berettyóújfaluból, Kabáról, Hajdúdorogról, Hosszúpályiból és még a határon túlról is Érszöllősről és Szerbiából. 
A beküldött rajzokat és meséket szakmai zsűri értékeli, majd az ünnepélyes díjátadóra 2019. május 9-én, 17 órakor a Debreceni Művelődési Központ Tímárház Kézművesek Házában kerül sor.

Meséljünk újra! A Benedek Elek meseíró és rajzpályázatra beérkezett munkák
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.