Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
A Nagy Közösségválasztó programjait ismertető sajtótájékoztató zajlott a Belvárosi Közösségi Házban

Sajtótájékoztató zajlott a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában ma délelőtt, melyen a június 8-án lévő Nagy Közösségválasztó városi programnak részleteiről hallhattak beszámolót a sajtó képviselői.

A sajtótájékoztatón jelen volt Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója, Mátrai-Nagy Andrea Bíborka, a Debreceni Művelődési Központ szakmai osztályvezetője, Bobonkáné Papp Antónia, a Korona Gyermekrajz Gyűjtemény Kör, a Palmetta ötvös zománc szakkör, valamint a Tájoló Tűzzománc szakkör vezetője és Bögös Gábor, a Debreceni Citerazenekar vezetője.

A megjelenteket Jantyik Zsolt köszöntötte, kiemelve a Debreceni Művelődési Központ mintegy 160 közösségét. Megtudhattuk, hogy az intézmény éves szinten nagyságrendileg 1300 kulturális eseményt biztosít, mely rendezvényeken keresztül 700.000 embert érnek el. A szombati rendezvényen 82 közösség fog bemutatkozni, bármely korosztály számára színes, színpadi és egyéb programokat biztosítva.

Mátrai-Nagy Andrea Bíborkától megtudhattuk, hogy a közel 160 közösség rendkívül színes, széles érdeklődéssel rendelkező embereket, csoportokat jelöl. Ezeknek a csoportoknak a Debreceni Művelődési Központ nem csupán helyszínt és lehetőséget biztosít arra, hogy fenntartsák magukat, hanem valóságos szimbiózisban élnek a közösségekkel. Ebből a gazdag együttműködésből láthatnak majd a jelenlévők szombaton példát, ha ellátogatnak a Déri térre, ahol közel 30 művészeti csoport lép fel és közel 60 olyan csoport közreműködik majd, akik egyéb alkotó, ismeretterjesztő tevékenységet végeznek.

Bobonkáné Papp Antóniától megtudtuk, hogy a szakkör tagjai egy rendkívül kreatív és izgalmas játékkal készülnek majd az eseményre, valamint minden szülőt és gyermeket arra biztat, hogy látogassanak ki a rendezvényre, hiszen akinek eddig nem volt alkalma hasonló szemléletű programon részt venni, most játékos formában ismerkedhet meg a népművészettel. 
Bögös Gábor, a Debreceni Citerazenekar vezetője elmondta, hogy a hagyományaikhoz híven ez alkalommal sem tervezik meg előre a zenei repertoárt -leginkább mindig az aktuális közönséghez igazodnak- ám ezúttal is vidám, színes zenei programot ígérnek az oda látogatóknak.

A Debreceni Művelődési Központ közösségei zenés, táncos előadásokkal, élőszavas mesemondással, kézműves és játszóházi foglalkozásokkal, játék és prevenciós sátorral, ételkóstolókkal és számos meglepetéssel várnak minden kedves érdeklődőt június 8-án, a Déri téren.

A Nagy Közösségválasztó programjait ismertető sajtótájékoztató zajlott a Belvárosi Közösségi Házban
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2021 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.