Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Állami kitüntetésben és elismerésben részesült a Nemzeti Művelődési Intézet több vezetője és szakmai partnere, a díjazottak között szerepel Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója is

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője a kultúra és a közművelődés területén elért kiemelkedő közösségépítő és közösségszervező tevékenysége, valamint a Kulturális Közfoglalkoztatási Program és a kulturális alapellátás rendszerének kialakításában való odaadó és példaértékű munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Fekete Péter az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára délután szakmai díjakat adott át a Pesti Vigadóban.

Szedlacsek Emília, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója hosszabb időn át végzett közművelődési tevékenysége elismeréseként Bessenyei György-díjban részesült.

A díj azoknak a közművelődési intézményekben, más szervezetekben dolgozó közművelődési szakembereknek adományozható, akik huzamosabb ideig kiemelkedő közművelődési tevékenységet folytatnak, elméleti tevékenységükkel, új módszerek kidolgozásával, azok alkalmazásával és terjesztésével szolgálják a korszerű művelődést és a művészi ízlés fejlesztését.

2019-ben Bessenyei György-díjat további kilenc szakember vehetett át: Bartha Anikó (Budapest), Birnbaumné Pintér Mária (Gyöngyös), Gergye Rezső (Vasvár), Kenese Szilvia (Budapest), Matókné Kapási Julianna (Szekszárd), Parais István (Szombathely), Paulikné Tóth Krisztina (Békéscsaba), Pócza Zoltán (Kőszeg), Stumpf Gábor (Sárospatak).

Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója, a Nemzeti Művelődési Intézet látóútjainak projektvezetője, a kultúra és a közművelődés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Bánffy Miklós-díjat vehetett át.

Jantyik Zsolt 1999 és 2005 között a Derecskei Művelődési Központ, majd 2005–2008 között a Mikepércsi Művelődési Ház igazgatója. 2008-tól a Hajdú-Bihar megyei Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ közművelődési vezetője, igazgatóhelyettese. 2002–2014 között Derecske város alpolgármestere, 2006-tól 2010-ig a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés rendes tagja, a kulturális bizottság elnöke. 2000 óta a Kék-Kálló Menti Népfőiskolai Társaság elnöke. 2013-tól a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés Helyi Értéktár Bizottságának elnöke. 2012 óta a Debreceni Művelődési Központ igazgatója. Pályafutása során a közösségi művelődés küldetését intézményvezetőként és könnyűzenei pályája során is hiteles szakembereként képviselte.

 

 

Állami kitüntetésben és elismerésben részesült a Nemzeti Művelődési Intézet több vezetője és szakmai partnere, a díjazottak között szerepel Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója is: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Budapesten, a Pesti Vigadóban.
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.