Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Ünnepi műsor zajlott a magyar nyelv napja alkalmából a Vojtina Bábszínházban

November 13-án a magyar nyelv napja alkalmából Debrecen Megyei Jogú Város támogatásával idén is a Debreceni Művelődési Központ szervezte az ehhez kapcsolódó egész napos programsorozatot, mellyel méltóképpen tiszteleghetünk anyanyelvünk előtt.

A jeles nap nyitóünnepségét a Vojtina Bábszínházban rendezték meg, ahol Asbóth Anikó, a Bábszínház igazgatója köszöntötte a város több általános iskolájából érkező közel kétszáz diákot és kísérő tanáraikat.

A hangulatfelelősök Varga Nikolett, valamint Vranyecz Artúr előadóművészek voltak, akik új köntösbe öltöztetve, játékos módon hozták közelebb a fiatalabb korosztályhoz a magyar nyelv napját.

Reschofsky György Weöres Sándor versmegzenésítésekkel tette színesebbé az ünnepi műsort, bevonva a diákokat egy vidám hangulatú, közös éneklésre.

A hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Slam Poetry műfajt Katschthaler Anna és Tóth Szabolcs képviselték. Újragondolt, korszerű irodalmi előadásukat Weöres Sándor Tíz lépcső című verse inspirálta.

Az említett költemény kiemelt szerepet kapott az ünnepi műsor során, melyet 11.00 órakor -Balatonfüred felhívásához csatlakozva- a megjelent több száz diák közösen szavalt el.  

A Debreceni Művelődési Központ egységeiben (Csapókerti-, Homokkerti-, Józsai-, Kismacsi-, Nagymacsi-, Újkerti-, Ondódi Közösségi Ház) a mai nap folyamán további színes, szórakoztató programokkal várják a magyar nyelvet ünnepelni vágyó vendégeiket.

Ünnepi műsor zajlott a magyar nyelv napja alkalmából a Vojtina Bábszínházban
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.