Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Sajtótájékoztató zajlott a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Debreceni Művelődési Központban

Január 17-én sajtótájékoztató zajlott a Debreceni Művelődési Központ Pódiumtermében, ahol a Magyar Kultúra Napja alkalmából összeállított eseménysorozat került bemutatásra.

Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója köszöntötte a sajtó képviselőit, aki kiemelte: a Debreceni Művelődési Központ valójában a kultúra hetét ünnepli, ugyanis az eddigi évekhez hasonlóan 2020-ban is közel egy hetes programsorozattal készültek. A kultúra hetén a képzőművészet, az irodalom, vagy akár a népzene iránt érdeklődők is találhatnak maguknak programot.
Tamus István grafikusművész ismertette a Magyar Kultúra hetének egyik kiemelt programját: a Csapókerti Közösségi Házban Kocsis Csaba fotográfus „Nagyváradtól Debrecenig” című kiállításának megnyitójával készülnek január 20-án.
A Magyar Kultúra Napjának városi eseménysorozatában kiemelt helyet foglal el a Makoldi Sándor rajzait bemutató kiállítás, tudhattuk meg Gyöngy Pétertől, A Makoldi-vonal című kiállítás főszervezőjétől. A Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériája az elmúlt két esztendőben kiállítás-sorozattal tisztelgett Makoldi Sándor munkássága előtt. A Makoldi-vonal címmel nyíló tárlat január 23-tól egészen február hó végéig lesz látogatható: az alkotó gazdag rajzi mikrokozmoszát tárja a város szélesebb nyilvánossága elé a gyors vázlatoktól a színes, lavírozott grafikák világáig.

A Debreceni Művelődési Központ Magyar Kultúra Napi eseménysora január 20-án veszi kezdetét a Belvárosi Közösségi Házban, s városszerte hét egységében várja majd látogatóit különböző kulturális programjaival.

Sajtótájékoztató zajlott a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Debreceni Művelődési Központban
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2021 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.