Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Sikerrel zárult a Cívis Népzenei Fesztivál Hét-Józsa online programsorozat

 

CÍVIS NÉPZENEI FESZTIVÁL HÉT-JÓZSA

2020. május 18-22.

 

A hagyományokhoz hűen a Józsai Közösségi Ház május második felében szervezte volna meg az 5. Cívis Népzenei Fesztivált. A körülmények másként alakultak, de a virtuális tér adta lehetőségeket sikerült kiválóan kihasználni.

A Cívis - Országos Gyermek és Ifjúsági Népzenei Versennyel a Debreceni Művelődési Központ minden éveben lehetőséget kíván teremteni a bemutatkozásra, megmérettetésre, zenei, illetve előadói ismeretek továbbfejlesztésére a hangszeres és népdalénekes képzésben részesülő általános és középiskolás tanulók számára.

A Cívis Térségi Népzenei Találkozó pedig a felnőtt hagyományőrző pávakörök és zenekarok részére ad alkalmat, hogy bemutathassák a nyilvánosság előtt műsoraikat, általuk megismerhessük népzenei örökségünk értékeit.

Május 18-22. között a Józsai Közösségi Ház megszervezte a ,,Cívis Népzenei Fesztivál Hét-Józsa” című virtuális programsorozatot, ahol a népzenéé volt a főszerep. Felidézték az elmúlt évek eseményeit, szép pillanatait, emlékeit. Megszólították az előző évek résztvevőit és felhívást intéztek a népzenével foglalkozó közösségekhez, zeneiskolákhoz.

A program egyik alappillére a Facebook-oldal létrehozása volt, ahol az aktuális tartalmakat osztották meg az érdeklődőkkel. A felület természetesen kiváló kommunikációs felületként is szolgált.

Az egész hetes program május 18-án 9.00 órakor kezdődött Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatójának, valamint Birinyi József népzenész és Bistey Attila házigazda köszöntőjével.

A napi programok hasonló struktúrára épültek: Bistey Attila köszöntötte a jelenlévőket, majd visszatekintő fényképválogatást lehetett megtekinteni az előző évekről. Ezt követően a Birinyi József és MEDIA FLASH, Tradició Stúdió jóvoltából a szervezők etnomozival készültek. Végezetül pedig ismeretterjesztő percekkel és videókkal, üzenetekkel várták a nézőket.

A programsorozat végén Jantyik Zsolt igazgató, Birinyi József népzenész, Nagy Mária egységvezető és Bistey Attila házigazda búcsúztak a résztvevőktől és az érdeklődőktől.

A virtuális fesztivál létrejöttében segítséget és útmutatást Birinyi József népzenész, népzenekutató, a Hungarikum Szövetség elnöke, a KÓTA társelnöke nyújtott. A  házigazda pedig Bistey Attila, az Örökség Pedagógiai Díj kitüntetés tulajdonosa volt.

 A Debreceni Művelődési Központ munkatársai közül az alábbi kollégák segítették a program létrejöttét:

  • Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési központ igazgatója
  • Nagy Mária, a Józsai Közösségi Ház egységvezetője
  • Bokács Ferenc művelődésszervező
  • Csontos Anna etnográfus
  • Erdélyi Tamás technikus munkatárs
  • Szabó Zsolt technikus munkatárs
  • Szilágyi Ákos kommunikációs munkatárs
  • Honti Orsolya kommunikációs munkatárs
  • Juhász Alexandra technikus munkatárs
  • Nagy Gergely technikus munkatárs

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a rendezvénysorozat szervezői azt tervezik, hogy az esemény Facebook-oldala szakmai kommunikációs csatornaként a jövőben is üzemelni fog. Így képezve hidat az elmúlt és az elkövetkező rendezvény között.

Sikerrel zárult a Cívis Népzenei Fesztivál Hét-Józsa online programsorozat
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.