4024 Debrecen, Piac utca 22.
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Kismacs

Kismacs Debrecentől 5 km-re fekszik a 33-as főút mentén. Az 1960-as években az elszórt tanyavilágból tanyaközpont, majd a mai településszerkezet alakult ki. A település hét utcájában kb. 500 ember él. A kisgyermekesek az Ősz Utcai Óvoda tagintézményébe hordhatják óvodás korú gyermekeiket. Az általános iskolások Nagymacsra, vagy Debrecenbe buszoznak át. A településrészen egy kocsma és egy kis élelmiszerbolt üzemel. A postai ellátást „mozgó-posta” végzi.
A hívek hétvégenként családi házas istentiszteleten vesznek részt, illetve minden hónap második vasárnapján, karácsonykor és húsvétkor a közösségi ház ad helyet a református istentiszteletnek. A körzeti orvos heti két, a gyermekorvos három alkalommal látja el a betegeket és biztosítja a zavartalan gyermek és a felnőtt egészségügyi ellátást.
A városrész egyetlen kulturális intézménye, közösségi színtere a DMK Kismacsi Közösségi Háza, amely Könyvtár és Közösségi Pontként is működik.

Közösségi Pont - „Mi-Magunkért!”
4002 Debrecen-Kismacs, Napraforgó u. 16.

A helyi fejlesztő személye:
Burai Luca (burailuca@gmail.com )

Helyi támogatók, támogató közösségek, szervezetek:
Macsi Nyugdíjas Klub: a klub kismacsi és debreceni nyugdíjasokból áll, akik kéthetente gyűlnek össze a közösségi házban. A tagok aktívan részt vesznek a Kismacsi Közösségi Ház rendezvényein, valamint saját rendezvényeket is rendszeresen tartanak.

Megvalósult események, rendezvények, akciók, közösségi beszélgetések

50 órás közösségszolgálat:
Kismacson a „Mi - Magunkért” pályázat keretében 3 kilencedikes diáklány kezdte el a kötelező 50 órás iskolai közösségszolgálat eltöltését. Az első programjuk a Kismacsi Gyermeknap volt, amelyen kézműves foglalkozást vezettek, de segédkeztek a foglalkozás előkészítésében és a szórólapozásban is.  A diákok azóta több programon vettek részt, főleg gyermekfoglalkozásokon.

Pitypang Klub: a Könyvtár Pontba járó gyermekek kezdeményezésére alakult meg a Pitypang Klub, mely kézműves foglalkozást kínál a helyi gyermekeknek.

Az 50 órás iskolai közösségszolgálat keretében tervezett programok:
Képzőművészeti alkotónapok: kreatív programsorozat fiataloknak
Célja, hogy a „Mi - Magunkért” pályázat keretében a városrészekben iskolai közösségszolgálatot teljesítő fiatalok találkozzanak, megismerjék egymást, tapasztalatot cseréljenek.

 

Kismacs
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: 4024 Debrecen, Piac utca 22.
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2020 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.