Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
dmk@debrecenimuvkozpont.hu
06 (52) 413 - 939
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
KEDV, REMÉNYEK, TRILLÁK
DMK Belvárosi Közösségi Háza
2015. Április 10.

Április 10., 20.00
KEDV, REMÉNYEK, TRILLÁK – a versmegzenésítési pályázat nyilvános bemutatója

Kedv, remények, trillák címmel 2015 elején a Debreceni Művelődési Központ és a Debreceni Zenész Klub pályázatot hirdetett közismert magyar költők verseinek megzenésítésére. A jelentkezési határidő végéig 14 előadó érkezett, melyből – két visszalépő miatt – 12-en mutathatták meg magukat a döntőben, amelyet április 10-én, a Költészet Napja előestéjén szerveztünk meg a Debreceni Művelődési Központ Pódiumtermében. 
A színvonalas este a zsűri tagjainak bemutatásával indult. Az ismert személyekből 4 tudott megjelenni, Lukács Lászlót, a Tankcsapda frontemberét elszólították kötelességei, de szavazatát előzetesen elküldte. A zsűriben helyet foglalt Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója; Dánielfy Zsolt színművész; Szénási Miklós, a Dehír.hu főszerkesztője, író, popzenész és Pércsi Sándor zenész (Ölveti Blues Band).  
A produkciók nagyon változatosak és igényesek voltak. Hallhattunk zenekarokat, triókat, duókat és egyéni fellépőket is. 
Elsőként a Senzus Zenekar előadását láthattuk, majd őt követte a hajdúnánási Szatmári Antal gitárszólójával, Herczegfalvi Zsanett zongora előadásával és Suba Sándor a derecskei zeneiskolásokkal. 
A második etapban Molnár Jenő gitár játékát, Éles Gina zongora előadását, a Csicseri és Borsó páros produkcióját, illetve Faragó Dániel és Sas Nelli párosát hallgathattuk meg.
Az utolsó blokkban a püspökladányi Fand F trió mutatkozott be újszerű előadásával, majd Jákób Anna gitározott és énekelt, akit Szabó András követett, végül a Borics Péter duó zárta az estét.
A díjazást illetően nehéz helyzetben volt a zsűri, nehéz volt választani a színvonalas és felkészült előadások közül, ezért az utolsó pillanatban új kategóriák is születtek. A zsűri különdíját nyerte el a Sensus Zenekar, a Csicseri és Borsó formáció, valamint Jákób Anna nagyszerű teljesítményéért.
A legjobb zeneszerzőnek járó díjat Szatmári Antal vehette át, a legjobb hangszerelő Suba Sándor és társulata lett, a legjobb előadó és legjobb énekhang díját Éles Gina vehette át.
Az előadásokat követően a közönség is szavazhatott, melynek eredményeként a Borics Péter duó vehette át a Közönségdíjat.

 

 

KEDV, REMÉNYEK, TRILLÁK
Poptörténeti emlékpont
Debreceni Művelődési Központ
Székhely: Debrecen, Jerikó u. 17, 4032
Email cím: dmk@debrecenimuvkozpont.hu
Telefonszám: 06 (52) 413 - 939
Postafiók: 419.
Felnőttképzési nysz: 00633 - 2008
Akkreditációs lajstromszám: AL - 2460
Debreceni Művelődési Központ © 2009 - 2024 Minden jog fenntartva
|
Website & Design by TGweb.hu
Kérdése van? Írjon nekünk.